
Проста піца в домашніх умовах – найкращий спосіб побалувати своїх домочадців! Випічка виходить не тільки дуже смачною і ароматною, але і досить ситною. Пару таких шматочків і вважайте, що ваша сім’я вже не голодна. Готується піца відносно швидко, головне, зробити гарне повітряне тісто і мати під рукою смачну «м’ясну» ковбасу.
- Молоко 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі 1 пакетик
- Цукор 2 чайні ложки
- Яйця курячі 2 штуки
- Борошно пшеничне 500-600 грам
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для змазування дека
- Ковбаса напівкопчена 200-300 грам
- Сосиски свино яловичі – 2-3 штуки
- Ковбаса варена 200-250 грам
- Сир твердий 150-200 грам
- Кетчуп за смаком
В сито висипаємо борошно і просіваємо його в середню миску. Це необхідно зробити для того, щоб воно наситилось киснем, що посприяє вимішуванню м’якого ніжного тіста, яке добре підніметься в процесі приготування. З такої нагоди можна це зробити кілька разів.
Молоко виливаємо в турку і ставимо на середній вогонь. Буквально через пару хвилин, коли рідина стане теплою, вимикаємо конфорку, а ємність беремо за допомогою кухонних прихваток і переливаємо її вміст у велику миску.
В тепле молоко висипаємо сухі дріжджі і додаємо цукор. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Тепер ставимо ємність з сумішшю в тепле місце і залишаємо на 15 хвилин.

Це необхідно зробити для того, щоб дріжджі почали діяти і опара добре розбухла.

За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в чисту середню миску. Сюди ж додаємо дрібку солі і, скориставшись ручним віночком або вилкою, збиваємо компоненти до утворення однорідної жовтої маси.

Коли опара настоїться, додаємо в неї збиті яйця і все ретельно збиваємо вінчиком.

Тепер невеликими порціями починаємо висипати в миску просіяне борошно. Паралельно з цим збиваємо все підручним інвентарем, щоб не утворювалося грудок. Коли маса почне густіти, продовжуємо вимішувати все вже чистими сухими руками. У нас має вийти не дуже круте тісто, але яке не буде вже прилипати. Накриваємо ємність тканинним рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.

За цей час тісто має збільшитися в 2-3 рази.

Після закінчення відведених хвилин дістаємо масу з миски і викладаємо на кухонний стіл, заздалегідь притрушений невеликою кількістю борошна. Тісто необхідно ще раз добре вимісити руками, щоб з нього вийшов вуглекислий газ, який утворився в процесі активності дріжджів.
Тепер формуємо з тіста кулю і кладемо його назад в миску. Нехай ще трохи постоїть, поки ми будемо готувати начинку.

Викладаємо напівкопчену ковбасу на обробну дошку і за допомогою ножа очищаємо від захисної плівки. Потім нарізаємо компонент кружечками і переміщаємо в чисту тарілку. Можна також подрібнити ковбасу напів-кружечками, смужками і тонкими четвертинками.

Викладаємо варену ковбасу на обробну дошку і, скориставшись ножем, очищаємо від захисної плівки. Далі подрібнюємо компонент брусочками і переміщаємо у вільну тарілку. Увага: також можна порубати ковбасу невеликими шматочками.

Сосиски викладаємо на обробну дошку і по необхідності звільняємо від штучної захисної плівки (натуральну, наприклад, кишку можна залишити). Тепер нарізаємо компонент поперек невеликими кружечками і переміщаємо у вільну тарілку.

За допомогою середньої терки подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Відразу ж після цього пересипаємо стружку в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.

Готове тісто викладаємо на притрушений борошном стіл і за допомогою качалки розгортаємо в тонкий корж товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Увага: якщо пласт дуже великий, тоді його можна розрізати на дві частини і кожну запекти окремо.

Тепер акуратно перекладаємо тісто на деко, змащене невеликою кількістю рослинного масла. Покриваємо пласт тонким шаром кетчупу так, щоб він торкався краю. Зверху по всій поверхні розташовуємо подрібнені ковбасні вироби. Далі включаємо духовку і розігріваємо її до температури 200 ° С. Відразу ж після цього ставимо деко на середній рівень і запікаємо піцу протягом 20 хвилин.

За кілька хвилин до закінчення дістаємо ємність за допомогою кухонних прихваток і посипаємо блюдо по всій поверхні тертим твердим сиром. Ставимо назад деко в духову шафу і продовжуємо запікати піцу до утворення золотистої рум’яної скоринки.

Наприкінці вимикаємо духовку, дістаємо блюдо і залишаємо осторонь злегка охолонути.
Готову ще гарячу піцу нарізаємо за допомогою ножа порційними шматочками і подаємо до обіднього столу разом з чаєм, кавою або пивом.
– Крім інгредієнтів, зазначених в рецепті, в начинку можна покласти смажені шампіньйони з цибулею, помідори, ананаси, болгарський перець, варене куряче філе і багато іншого на ваш смак. Будь ласка, експериментуйте;
– Для приготування тіста використовуйте пшеничне борошно тільки високого ґатунку, тонкого помелу та перевіреної торгової марки. Те ж стосується і сухих дріжджів. В першу чергу звертайте увагу на дату виготовлення і виробника, інакше тісто не підніметься;
– Перед подачею піцу можна посипати дрібно рубаною зеленню петрушки.

Приємного апетиту!
Leave a Reply