Проста піца в домашніх умовах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Простая пицца в домашних условиях 1

Проста піца в домашніх умовах – найкращий спосіб побалувати своїх домочадців! Випічка виходить не тільки дуже смачною і ароматною, але і досить ситною. Пару таких шматочків і вважайте, що ваша сім’я вже не голодна. Готується піца відносно швидко, головне, зробити гарне повітряне тісто і мати під рукою смачну «м’ясну» ковбасу.

  • Молоко 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі 1 пакетик
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Борошно пшеничне 500-600 грам
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування дека
  • Ковбаса напівкопчена 200-300 грам
  • Сосиски свино яловичі – 2-3 штуки
  • Ковбаса варена 200-250 грам
  • Сир твердий 150-200 грам
  • Кетчуп за смаком

1414792506382ef7f90
В сито висипаємо борошно і просіваємо його в середню миску. Це необхідно зробити для того, щоб воно наситилось киснем, що посприяє вимішуванню м’якого ніжного тіста, яке добре підніметься в процесі приготування. З такої нагоди можна це зробити кілька разів.
1414792506913579c0a
Молоко виливаємо в турку і ставимо на середній вогонь. Буквально через пару хвилин, коли рідина стане теплою, вимикаємо конфорку, а ємність беремо за допомогою кухонних прихваток і переливаємо її вміст у велику миску.
14147925066941ae3b1


В тепле молоко висипаємо сухі дріжджі і додаємо цукор. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Тепер ставимо ємність з сумішшю в тепле місце і залишаємо на 15 хвилин.
14147925063751cdff4
Це необхідно зробити для того, щоб дріжджі почали діяти і опара добре розбухла.
14147925067361708f7
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в чисту середню миску. Сюди ж додаємо дрібку солі і, скориставшись ручним віночком або вилкою, збиваємо компоненти до утворення однорідної жовтої маси.
1414792506527d9a886
Коли опара настоїться, додаємо в неї збиті яйця і все ретельно збиваємо вінчиком.
14147925068582a04cd
Тепер невеликими порціями починаємо висипати в миску просіяне борошно. Паралельно з цим збиваємо все підручним інвентарем, щоб не утворювалося грудок. Коли маса почне густіти, продовжуємо вимішувати все вже чистими сухими руками. У нас має вийти не дуже круте тісто, але яке не буде вже прилипати. Накриваємо ємність тканинним рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.
14147925062593226c7
За цей час тісто має збільшитися в 2-3 рази.
14147925069310b0b418
Після закінчення відведених хвилин дістаємо масу з миски і викладаємо на кухонний стіл, заздалегідь притрушений невеликою кількістю борошна. Тісто необхідно ще раз добре вимісити руками, щоб з нього вийшов вуглекислий газ, який утворився в процесі активності дріжджів.
Тепер формуємо з тіста кулю і кладемо його назад в миску. Нехай ще трохи постоїть, поки ми будемо готувати начинку.
14147925067111351fa0
Викладаємо напівкопчену ковбасу на обробну дошку і за допомогою ножа очищаємо від захисної плівки. Потім нарізаємо компонент кружечками і переміщаємо в чисту тарілку. Можна також подрібнити ковбасу напів-кружечками, смужками і тонкими четвертинками.
1414792506771252927b
Викладаємо варену ковбасу на обробну дошку і, скориставшись ножем, очищаємо від захисної плівки. Далі подрібнюємо компонент брусочками і переміщаємо у вільну тарілку. Увага: також можна порубати ковбасу невеликими шматочками.
141479250676136a7425
Сосиски викладаємо на обробну дошку і по необхідності звільняємо від штучної захисної плівки (натуральну, наприклад, кишку можна залишити). Тепер нарізаємо компонент поперек невеликими кружечками і переміщаємо у вільну тарілку.
14147925062614fedea2
За допомогою середньої терки подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Відразу ж після цього пересипаємо стружку в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
141479250632154c6f8c
Готове тісто викладаємо на притрушений борошном стіл і за допомогою качалки розгортаємо в тонкий корж товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Увага: якщо пласт дуже великий, тоді його можна розрізати на дві частини і кожну запекти окремо.
141479250685168ac011
Тепер акуратно перекладаємо тісто на деко, змащене невеликою кількістю рослинного масла. Покриваємо пласт тонким шаром кетчупу так, щоб він торкався краю. Зверху по всій поверхні розташовуємо подрібнені ковбасні вироби. Далі включаємо духовку і розігріваємо її до температури 200 ° С. Відразу ж після цього ставимо деко на середній рівень і запікаємо піцу протягом 20 хвилин.
14147925064917b34876
За кілька хвилин до закінчення дістаємо ємність за допомогою кухонних прихваток і посипаємо блюдо по всій поверхні тертим твердим сиром. Ставимо назад деко в духову шафу і продовжуємо запікати піцу до утворення золотистої рум’яної скоринки.
1414792505551d30c0f256e
Наприкінці вимикаємо духовку, дістаємо блюдо і залишаємо осторонь злегка охолонути.
Готову ще гарячу піцу нарізаємо за допомогою ножа порційними шматочками і подаємо до обіднього столу разом з чаєм, кавою або пивом.
– Крім інгредієнтів, зазначених в рецепті, в начинку можна покласти смажені шампіньйони з цибулею, помідори, ананаси, болгарський перець, варене куряче філе і багато іншого на ваш смак. Будь ласка, експериментуйте;
– Для приготування тіста використовуйте пшеничне борошно тільки високого ґатунку, тонкого помелу та перевіреної торгової марки. Те ж стосується і сухих дріжджів. В першу чергу звертайте увагу на дату виготовлення і виробника, інакше тісто не підніметься;
– Перед подачею піцу можна посипати дрібно рубаною зеленню петрушки.
141479250681199b7081
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.