Профітролі з гострим курячим салатом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Їх можна наповнювати купою різних начинок. Сьогодні, наприклад, я пропоную варіант з гострим курячим салатом (його гостроту ви можете регулювати на свій розсуд, звичайно ж).

Інгредієнти на 36 штук:

Для профитролей:

  • 90 мл молока
  • 90 мл води
  • щіпка солі
  • 85 г вершкового масла
  • 130 г борошна
  • 3 яйця (С-1)

Для салату:

  • 2 відварених або запечених курячих стегна
  • 1 середній помідор
  • 1 ст.л. нарубаного маринованого перцю халапеньйо (можна використовувати зовсім маленький свіжий перчик чилі)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 1 розетка зеленої цибулі (разом з білою частиною)
  • 1 ст.л. майонезу
  • сіль за смаком

 

profitroli-s-kurinym-salatom-2

Вливаємо в каструльку воду і молоко, кладемо сіль і нарізане на шматочки масло. Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Додаємо борошно (все відразу) і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

zavarnye-koltsa-s-rikottoi-3

Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, помішуйте на найнижчих швидкостях. звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати дуже рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладеньким.

zavarnye-koltsa-s-rikottoi-4

Перекладаємо його в кондитерський мішок із звичайною круглою насадкою діаметром 10-11 мм. Відсаджуємо профітролі на застелений пергаментом деко.

profitroli-s-kurinym-salatom-1

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо до темно-золотистого кольору, близько 30-40 хвилин.

Готуємо начинку. Розрізаємо помідор і прибираємо насіння і рідину (питання принципове – якщо не прибрати, салат буде занадто вологим). Нарізаємо дрібними кубиками. Так само ріжемо м’якоть курячих стегон. Дрібно рубаємо перець, часник і цибулю. Кладемо все в миску. Додаємо майонез і гірчицю.

profitroli-s-kurinym-salatom-3

Солимо за смаком і перемішуємо.

profitroli-s-kurinym-salatom-4

Готові профітролі охолоджуємо. З кожної зрізаємо шапочку і наповнюємо салатом.

profitroli-s-kurinym-salatom-5

Накриваємо. Повторюємо з усіма профітролі.

Подаємо.

profitroli-s-kurinym-salatom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.