Профітролі з форшмаком

» » Профітролі з форшмаком
Профітролі з форшмаком

Виявляється, заварне тісто непогано поєднується з оселедцем. Несподівано? Ось і я була дуже приємно здивована, коли спробувала закусочні еклери з форшмаком в одному з київських ресторанів. І вирішила повторити цю закуску для блогу.

З алкогольних напоїв такі профітролі дуже добре підійдуть до горілки або до пива. Та й самі по собі вони теж хороші. Загалом, для любителів оселедцевих закусок – відмінний варіант.

Інгредієнти:

Для заварного тіста:

  • 180 мл води
  • дрібка солі
  • 85 г вершкового масла
  • 130 г борошна
  • 3 яйця (С-1)

Для форшмака:

  • 400 г слабосоленого оселедця
  • 2 зварених круто яйця
  • 1 невелика червона цибулина
  • половинка середнього кисло-солодкого яблука

 

Профітролі з форшмаком

Приготування:

Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль і нарізане на шматочки масло. Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Додаємо борошно (все відразу) і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

Профітролі з форшмаком

Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, мішайте на найнижчих швидкостях. звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати дуже рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладеньким.

Профітролі з форшмаком

Перекладаємо його в кондитерський мішок із звичайною круглою насадкою діаметром 10-11 мм. Відсаджуємо профітролі на застелений пергаментом деко.

Профітролі з форшмаком

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо до темно-золотистого кольору, близько 30-40 хвилин.

Готуємо форшмак. З яблука зчищаємо шкірку, нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в блендер разом з оселедцем, цибулею і яйцями. Перемелюємо.

Профітролі з форшмаком

Готові профітролі охолоджуємо і начиняємо форшмаком.

Профітролі з форшмаком

Смачного!

Профітролі з форшмаком обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика