Пшенична тортилія

» » Пшенична тортилія
Пшенична тортилія

А ось і обіцяний рецепт тортилії. Я даю тут пшеничний варіант – для нормального кукурудзяного потрібна специфічна мука, якої у нас, на жаль, особливо не дістати. Крім того, я пропоную готувати її на вершковому маслі, але якщо у вас є можливість купити кулінарний жир (він же рослинний шортенінг) – готуйте на ньому. Наш звичайний маргарин, на жаль, не підійде – його смак буде відчуватися в коржах, що не є добре. На жаль.
В цілому все зовсім не складно і дуже навіть вигідно економічно – у нас, наприклад, тортилія коштує не три копійки на тлі інших хлібобулочних виробів.
Інгредієнти на 8-10 штук:

  • 320 г борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 75 г вершкового масла
  • 125 мл холодної води

Пшенична тортилія


Борошно, сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло кладемо в чашу блендера і рубаємо до стану жирної крихти. Ви можете зробити те ж саме ножем на столі або просто перетерти борошно з маслом пальцями.
Пшенична тортилія
Поступово вливаємо воду і замішуємо тісто. Вода може піти не вся – її потрібно додавати рівно до тих пір, поки тісто не збереться в кулю. Воно не повинно вийти дуже м’яким, але й не повинно бути занадто крутим.
Пшенична тортилія
Формуємо з тіста кулю, загортаємо у плівку і даємо відпочити 10-20 хвилин.
Ділимо тісто на 8-10 частин (залежно від розмірів вашої сковороди). Беремо одну частину, скачану в кульку і кладемо на лист пергаментного паперу.
Пшенична тортилія
Накриваємо другим листом.
Пшенична тортилія
Розкачуємо качалкою до необхідного розміру. Товщина коржа – близько 1,5-2 мм.
Пшенична тортилія
Смажимо на сухій млинцевій сковороді з обох боків на середньому вогні, по 2-3 хвилини на сторону.
Пшенична тортилія
Зберігаємо в пакеті.
Пшенична тортилія
Смачного!

Пшенична тортилія обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика