Піца Маргарита II

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пицца Маргарита II

Ще один рецепт приготування піци під назвою Маргарита, яка була придумана в Неаполі на честь королеви Італії. Це тріумф іатальянскої кухні у світі.

Інгредієнти:

для тіста

  • борошно 900 г.
  • свіжі дріжджі 28 г.
  • вода 480 мл . ;
  • сіль 1 ч.л.

для соусу

  • оливкова олія холодного віджиму 6 ст.л.
  • сир моцарелла 450 г.
  • томатна паста 450 мл .
  • листя базиліка за смаком
  • сіль за смаком

Спочатку приготуємо тісто на піцу.

Для цього на дерев’яній або мармуровій поверхні просіємо борошно у вигляді гірки , в центрі якої зробимо поглиблення.

У це поглиблення в центрі гірки помістимо дріжджі і увіллємо теплу воду. Сіль необхідно акуратно висипати по краю поглиблення , безпосередньо на борошно , уникаючи контакту солі і дріжджів ( це важливо).
Замісимо енергійно руками тісто протягом 15-20 хвилин до тих пір , поки воно не стане м’яким і гладким. Якщо тісто не виходить потрібної консистенції можна додати трохи води або муки (дивлячись на консистенцію ) . Далі з тіста формуємо кулю. Після цього накриваємо наш шар тіста пластиковою мискою так , щоб всередину не потрапляло повітря . Нехай у такому вигляді наше тісто побуде , збільшуючись у розмірах протягом 3-4 годин при кімнатній температурі або близько години в теплому місці.
Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази , акуратно розділимо його на 6 рівних частин. з кожною з яких скачаємо кулю. Накриємо кулі поліетиленовою плівкою і дамо їм піднятися протягом декількох годин при кімнатній температурі або протягом 45 хвилин в теплому місці.
Як тільки наші кулі тіста збільшаться в два рази, підготуємо томатний соус. Для цього томатну пасту , або подрібнені консервовані помідори , помістимо в миску , додамо щіпку солі і 1 / 3 оливкової олії.
Далі, використовуючи пальці і долоні , формуємо з куль тіста пласти в діаметрі близько 30-35 см кожен.
Після цього на пласт тіста , використовуючи ложку. рівномірно наносимо томатний соус в достатній кількості ( приблизно 3-5 ст.л.) . Далі , поверх томатної пасти кладемо шматочки сиру моцареллу , додаємо пару листочків базиліка і поміщаємо на 5-6 хвилин у розігріту , до 250 градусів , духовку.
Готову піцу Маргариту дістаємо з духовки . Гарніруємо ще кількома листочками базиліку , збризкуємо оливковою олією і відразу подаємо до столу.
Піца Маргарита готова.

519cb84dfa56f4e64bd73c0393e49890_XL

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.