Рецепти приготування шарлотки в мультиварці: секрети і хитрості

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепты приготовления шарлотки в мультиварке: секреты и хитрости 4

Шарлотка – відомий кожному яблучний пиріг. Його смак важко сплутати з іншими яблучними десертами і важливим плюсом є те, що Шарлотку легко готувати. Ми пропонуємо рецепти шарлотки в мультиварці, які стануть відмінним десертом на кожен день або вишуканим святковим блюдом.
Класична шарлотка, яка так дорога нашому слов’янському серцю, насправді є французьким десертом. Але, у Франції її готували з білого хліба, заварного крему і лікеру. Наш традиційний рецепт відрізняється за складовими, але не відрізняється вишуканим прекрасним смаком.

Цікаво! Ні однієї офіційної історії, чому цей десерт отримав таку назву. Найбільш поширена версія полягає в тому, що пиріг придумала дружина короля Великобританії Георга III Шарлотта.
Рецепти шарлотки з яблуками в мультиварці
Шарлотка в мультиварки Редмонд (класичний рецепт)
Необхідні інгредієнти:

  • Чотири яйця;
  • Склянка цукру;
  • Склянка борошна;
  • Три яблука;
  • Цукрова пудра (для посипки);

Яйця збити в піну, для чого краще використовувати блендер. Висипати в масу цукровий пісок і збивати, не зупиняючись. Повинна вийти пишна маса, вона буде світлою і за обсягом у два рази більше, ніж на початку приготування. Після того, як в масі не буде помітно кристалів цукру, можна всипати борошно.
Щоб пиріг вийшов повітряним, краще попередньо просіяти борошно через сито. Борошно вводиться невеликими порціями, мішаючи тісто вже вручну за допомогою виделки або віночка. Коли тісто готове, треба змастити чашу пристрою вершковим маслом і вилити в неї тісто.
apple-pie-071edited
Тепер слід підготувати начинку. Для цього яблука очистити від серцевини і нарізати дрібним кубиком. Викласти на тісто. Встановити мультиварку в режим «Випічка», а таймер поставити на 50 хвилин. Коли час закінчиться, можна насолоджуватися готовим вишуканим десертом. Акуратно пиріг треба перемістити на парову корзину і дати трохи охолонути. Після цього знову перевернути Шарлотку яблуками вгору і викласти на блюдо, прикрасити цукровою пудрою. Дуже добре подавати гарячу шарлотку з морозивом.
Більш дієтичний рецепт – печиво без масла
Важливо! При приготуванні пирога в мультиварці не треба вкладати на дно яблука, а на них виливати тісто. Після приготування блоки перетворяться на вугілля.
Шарлотка з яблуками та сиром
Шарлотка в мультиварці: рецепт з фото цієї страви не буде відрізнятися від традиційного варіанту. Але ось в смаку відмінності будуть за рахунок додавання сиру. Цей варіант шарлотки сподобається тим, хто любить сирні десерти.
Необхідні інгредієнти:

  • П’ять яєць;
  • Два мультістакана цукру;
  • Два мультістакана борошна;
  • 300 грамів сиру;
  • Десять яблук;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • цукор;

Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі і додати в сир. Також в масу висипати цукор і добре все розтерти звичайною виделкою. Борошно просіяти, додати яйця. Яйця до цього потрібно окремо збити з цукром, можна робити це за допомогою міксера. А ось при замішуванні борошна слід використовувати тільки вилку або віночок. Яблука почистити і нарізати тонкими довгими скибочками.
Чаша мультиварки змащується вершковим маслом. Потім вилити в неї одну третю тіста, викласти яблука і сир, а зверху закрити пиріг половиною тіста що залишилось. Тепер викласти яблука і вилити тісто. Кришку приладу закрити, включити режим «Випічка» і готувати 65 хвилин. Після закінчення готування дати пирогу постояти 10 хвилин, після чого відкрити кришку і витягти пиріг. Вийде відмінна шарлотка з яблуками і сиром в мультиварці, яку можна готувати хоч кожен день.
106571248_large_sharlotka
Важливо! Якщо яблучка соковиті, а сир – жирний, то знадобиться більше часу для випікання. У процесі приготування, для поліпшення ароматних властивостей десерту, можна додати корицю або ванільний цукор.
Нутелла в домашніх умовах прикрасити будь який десерт.
Шарлотка з яблуками і бананами
Ця шарлотка в мультиварці з яблуками готується з невеликим додаванням банана. Блюдо слід приготувати господиням, які вже в цьому сезоні часто балували сім’ю традиційним пирогом, і хочеться внести в десерт нотки новаторства.
Необхідні інгредієнти:

  • Два банана;
  • Два яблука;
  • Два яйця;
  • 60 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів цукру;
  • 120 грамів борошна;
  • Три столові ложки сметани;
  • Трохи соку свіжого лимона;
  • Щіпка кориці і соди;

Яблучка треба помити, очистити від серцевини і шкірки, нарізати часточками. Банани порізати дрібними шматочками і змішати з яблуками, додавши сік лимона (щоб фрукти не потемніли). Розтопити вершкове масло і залишити остигати. До густої піни збити яйця з цукром. У цю суміш поступово вводити борошно, сметану, соду і корицю. Соду не гасити, тому що використовується сметана. Перемішати ложкою, додати розтоплене масло і ще раз перемішати.
44


Тепер додати в тісто фрукти і перемішувати, але акуратно, щоб з фруктів не стало пюре. Чашу мультиварки змастити маслом, трохи присипати борошном і вилити тісто. Випікати 65 хвилин у програмі «Випічка». Готовий десерт посипати цукровою пудрою.
Незважаючи на те, що традиційно цей пиріг готується з яблуками, шарлотка в мультиварці може бути приготована з абсолютно будь-якими фруктами. Можна поєднувати яблука і груші, сливу, навіть ягоди. Але тут важливо, щоб ягід було не багато, інакше пиріг вийде мокрим.
77459575_recept_yablochnogo_piroga5186
Прикрасити шарлотку можна прекрасною ялинкою з шоколаду

apple-pie4

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.