Рецепт смачної паски (кулича)

» » Рецепт смачної паски (кулича)
Рецепт смачної паски (кулича)

Всі ви знаєте , що домашня випічка завжди виходить набагато смачніше , ніж куплена , а ось приготована Паска своїми руками на Великдень , вимагає від нас особливої ​​уваги і відповідальності. Безумовно , страх перед невдачею в такому серйозному заході зупиняє багато жінок і з року в рік відправляє їх в супермаркет придбати один з найголовніших символів Христового Воскресіння . Але при всьому цьому з будь-яким страхом можна впоратися , особливо коли вам пропонується смачний і професійний рецепт смачної паски. Саме випічка паски завжди вважалася таємничою , тому випікати її необхідно тільки з найчистішими , щирими намірами.
Інгредієнти:

  • Ванільний цукор,
  • Масло,
  • Дріжджі,
  • Сіль,
  • Борошно,
  • Яйця,
  • Цукор.

Отже , в 1,5 склянці теплого молока вам необхідно розчинити одну столову ложку цукру і 40-50 грам дріжджів. Потім поступово додавати в утворену суміш , близько 150-200 грам просіяного борошна і ретельно розмішати , щоб не було ні однієї грудочки , потім миску з отриманим тістом необхідно накрити чистим кухонним рушником і поставити в тепле місце. Потім поки тісто підніматиметься , вам необхідно відокремити білки від жовтків 6 яєць , і на деякий час поставити білки в холодильник , а жовтки в цей час розтерти з 1,5-2 склянками цукру. Розтопіть 150-200 грам вершкового масла і остудіть його . І тільки після того коли обсяг тіста досить збільшитися в нього необхідно додати розтерті з цукром жовтки , тільки один жовток з шести залиште в холодильнику для змазування. Також додайте в тісто  попередньо охолоджене розтоплене масло , ванільний цукор , дрібку солі і ретельно , тільки при цьому акуратно все перемішайте. Потім в дану масу вам необхідно додати збиті охолоджені білки і 350-400 грам борошна. А от далі вам знадобиться міксер зі спеціальними гвинтовими насадками , за допомогою яких вам необхідно вимішувати тісто доти , поки не з’являться бульбашки в тісті. Це показує , що ваше тісто збагатилося великою кількістю кисня. Готове тісто не має бути дуже густим , воно має бути добре вимішане , але при цьому легко відставати від стін посудини . Після цього тісто покладіть в миску , накрийте чистим рушником і поставте його в тепле місце для того щоб воно піднялося. Після того коли тісто підніметься , додайте туди родзинки , мигдаль і вимішуйте близько п’яти хвилин.

Тепер вам необхідно змастити стінки формочки рослинним маслом , розкласти в нього тісто , почекати трохи поки воно підніметься , змастити його зверху жовтком і відправити в розігріту духовку температурою 180 градусів. Випікати його необхідно близько 40-60 хвилин , а потім обережно витягти з форми , охолодити його і прикрасити або глазур’ю , або збитими яєчними білками , а зверху присипати різнокольоровими цукатами , шоколадними фігурками , ягодами. Викладіть його в красиву тарілку і по колу розкладіть крашанки , які ні наскільки за своєю красою не повинні поступатися яйцям Фаберже.

Рецепт смачної паски (кулича)

Смачного!

Рецепт смачної паски (кулича) обновлено: Січень 22, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика