Рецепт хліба

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепт хлеба 5

Що може бути смачніше свіжоспеченого хліба? Рецепт хліба домашнього зовсім не складний. Його можна випікати як в духовці, так і в хлібопічці, мультиварці. Пекти в дома хліб – давня традиція, майстерність. Якщо у господині немає спеціальної форми, так це не біда, домашній хліб може мати будь-яку форму, важлива не форма, а сам смак і аромат.

Інгредієнти:

  • молоко 2 ст.
  • цукор 2 ст.л.
  • вершкове масло 1 ст.л.
  • Сухі дріжджі 1 пакетик
  • мука 6 ст.
  • Вода (тепла) 50 мл.
  • сіль за смаком

Приготування:
shag-1_2
Ставимо опару. У невеликій кількості води розводимо дріжджі з цукром і додаємо трохи борошна. Тісто має бути рідке. Ємність з опарою залишаємо в теплому місці.
shag-2_91
У маленькій каструльці молоко слід підігріти. Як тільки молоко почне закипати, зняти його з вогню, додати цукор, сіль і масло. Всю суміш охолоджуємо до кімнатної температури.
shag-3_1


У великій ємності починаємо замішувати тісто. В охолоджене молоко додаємо опару. Потім починаємо потроху додавати борошно, яке попередньо необхідно було просіяти через сито. Замішуємо круте тісто.
shag-4_4
Тісто потрібно добре вимісити так, щоб воно стало однорідним і почало відставати від рук і поверхні миски. Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце. Тісто має подвоїтися в об’ємі. Необхідно один раз тісто опустити, після того як воно піднялося.
shag-5_1
Форму змащуємо жиром і викладаємо туди частину тіста. Форма має бути заповнена на 1/2 свого об’єму. Потрібно, щоб тісто у формі піднялося.
Випікати хліб треба в попередньо розігрітій духовці до 190-200 градусів протягом 35-40 хвилин. Скоринка повинна бути золотистого кольору. Випічка хліба нічим не відрізняється від випічки дріжджового тіста. Рецепт хліба можна трохи урізноманітнити, якщо додати в тісто насіння кунжуту, часник, цибулю або інші інгредієнти на розсуд господині.
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.