Сирна запіканка в духовці

» » Сирна запіканка в духовці
Сирна запіканка в духовці

Така сирна запіканка в духовці творить чудеса, її їдять в холодному або теплому вигляді, навіть вибагливі не любитель солодощів. Ця проста їжа приносить не тільки задоволення, але й користь, наповнюючи організм кальцієм, що містяться в кисломолочних продуктах. Таке апетитне, повітряне, практично розсипчасте диво може стати вашим улюбленим сніданком, полуднем або вечерею!

  • Сметана 6 столових ложок
  • Масло вершкове 150 грам для запіканки і 25 грам для форми
  • Цукор 50 грам або за смаком
  • Сир (сухий) 600 грам
  • Цукор ванільний 1 пакетик (15 грам) або за смаком
  • Крупа манна 12 столових ложок з гіркою
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Сода харчова 1/2 чайної ложки
  • Сухарі панірувальні 2 столові ложки

Сирна запіканка в духовці
В першу чергу розкриваємо упаковку з вершковим маслом, кухонним ножем відокремлюємо від загальної маси потрібний шматочок, ділимо його на невеликі кубики або скибочки, відправляємо їх в сотейник і ставимо на середній вогонь. Розтоплюємо жир до однорідної консистенції, постійно помішуючи ложкою або дерев’яною кухонною лопаткою, щоб не кипів і не пригорав. Як тільки він прийме рідку структуру без грудок, знімаємо сотейник з плити і ставимо біля відчиненого віконця, нехай його вміст остигає до кімнатної температури.
Сирна запіканка в духовці
Ні хвилинки не втрачаємо, перетираємо в глибоку миску нежирний, краще сухий сир. Це можна зробити за допомогою сита з дрібною сіткою або блендера. Важливо: якщо даний інгредієнт занадто вологий, тоді перед використанням його варто добре віджати від надлишків рідини, інакше запіканка НЕ пропечеться!
Сирна запіканка в духовці
Тепер включаємо духовку на 180 градусів Цельсія, змащуємо дно, а також внутрішні сторони бортиків противопригарної або жаростійкої форми для випічки тонким шаром масла і посипаємо її панірувальними сухарями. Після цього вливаємо в миску з перетертим сиром розтоплене вершкове масло. Туди ж кладемо курячі яйця, всипаємо манну крупу і перемішуємо ці продукти столовою ложкою до однорідної консистенції.
Сирна запіканка в духовці
Додаємо в масу харчову соду, а також два види цукру: ванільний і звичайний білий. Знову все розпушуємо і перекладаємо суміш у підготовлену форму. Розрівнюємо її рівним шаром і змащуємо сирно-манне тісто щедрою порцією сметани, тепер страва вийде соковитою і ніжною.
Сирна запіканка в духовці
Потім перевіряємо температуру духовки і, якщо вона розігрілася, ставимо туди на середній стелаж поки ще сире, але вже ароматне блюдо. Випікаємо його протягом 25-30 хвилин до ніжно бежевої або легко коричневої скоринки. Після закінчення цього часу натягуємо на руки кухонні прихватки і переставляємо запіканку на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю. Даємо страві злегка охолонути, після цього, скориставшись кухонною лопаткою, ділимо її на 6 порційних шматочків, розкладаємо їх по тарілках і сервіруємо до столу.
Сирна запіканка в духовці
Сирна запіканка в духовці – не надто витратний, в міру солодкий, абсолютно не складний і досить корисний, найпростіший пиріг на кожен день. Після приготування це диво злегка остуджують, ділять на порції і розподіляють їх по тарілках. Потім за бажанням декорують кожну цукровою пудрою, сметаною, вершками, згущеним молоком, варенням, медом, розтопленим шоколадом або тим, що більше подобається і сервірують як десерт або повноцінну другу страву до легкого сніданку, полуденка або вечері.
Смакувати це кулінарний шедевр приємно в хорошій компанії разом зі свіжими гарячими, тільки завареними напоями: чаєм, кавою, какао, капучіно або теплим молоком. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся смачною і простою їжею!
– Альтернатива ванільному цукор – одна чайна ложка рідкого ванільного екстракту;
– Форму для випічки можна змастити будь-яким жиром: маргарином або смальцем;
– За бажанням в сирну суміш можна додати трохи родзинок, дрібно нарізаних сухофруктів, горіхів, а також сушених або в’ялених ягід;
– Дуже часто сметану замінюють густими вершками.
Сирна запіканка в духовці
Смачного!

Сирна запіканка в духовці обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.50 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика