Найніжніший пиріг з сиром та консервованими персиками.
М’який сирний пиріг з основою з пісочного тіста, ванільною сирною начинкою і соковитими консервованими персиками. Я використовувала однорідний сир 9% жирності, якщо у вас не однорідний сир, його необхідно попередньо протерти через дрібний друшляк. Замість персиків також можна використовувати консервовані абрикоси.
Інгредієнти:
тісто:
- 200 г борошна
- 100 г масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. розпушувача
начинка:
- 400 г сиру
- 200 г сметани
- 120 г цукру
- 2 яйця
- 2 ст.л. крохмалю
- половина лимона
- 1 пакетик ванільного цукру (10 г)
- 1 банка консервованих персиків (500 г)
Приготування:
М’яке вершкове масло розтерти з цукром.
Додати яйце, перемішати.
Додати розпушувач і частинами борошно, щоразу, добре помішуючи ложкою.
Потім зліпити руками тісто в кулю.
Перекласти тісто у форму (у мене форма діаметром 22 см).
Розтягнути тісто по дну форми, а також сформувати високі бортики, приблизно 6-7 см заввишки.
Поставити в холодильник на 30 хвилин.
В одну ємність покласти сир, сметану, цукор, ванільний цукор, яйця, крохмаль, сік половини лимона.
Збити до однорідності.
У форму з тістом вилити сирну масу.
Зверху акуратно викласти половинки персиків (вони повинні самі трохи зануритися в крем).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 1 годину.
Готовий пиріг повністю остудити. Бажано ще поставити його на півгодини в холодильник, так як смак сиру найкраще розкривається саме в охолодженому пирозі.
У розрізі.
Сирний пиріг з персиками – прекрасне блюдо для цінителів сиру.
Приємного апетиту!