
Інгредієнти
маковий шар
- мак 200 г
- цукор 6 ст. ложок
сирний шар
- сир 1 кг
- цукор 200 г
- крупа манна 3 ст. ложки
- яйця курячі 3 шт.
- ванілін 20 г
яблучний шар
- яблука 1 кг
- цукор 4 ст. ложки
- кориця мелена
тісто
- яйця курячі 2 шт.
- дріжджі свіжі 50 г
- цукор 3 ст. ложки
- рослинно -вершкова суміш 200 г
- борошно 3 склянки
- сметана 6 ст. ложок
Сир і масло – це такі молочні продукти , які обов’язково повинні бути як у Великодньому кошику , так і на святковому столі.
У нашій сім’ї у Великодній кошик обов’язково кладуть шматочок свіжого коров’ячого сиру , а я пропоную приготувати на святковий стіл сирник , рецепт якого дістався мені від колеги і дуже полюбився в нашій сім’ї.
Приготування
Для тіста: дріжджі змішати з 3 ст.л. цукру і залишити на 10 хв . в теплому місці. Додати сметану і 2 яйця , добре вимішати. Окремо змішати вершково -рослинну суміш і борошно.
З’єднати всі інгредієнти і вимісити м’яке тісто. Залишити на 1-1,5 години в теплі , щоб тісто трохи підійшло . Розділити на 2 частини – велику і меншу.
Для макового шару : мак запарити окропом на деякий час , перетерти з цукром.
Для сирного шару : сир двічі змолоти на м’ясорубці , додати цукор , яйця , ванілін і манку. Добре розмішати суміш до однорідної консистенції. Цукру можете дати більше або менше , орієнтуючись на ваш смак.
Для яблучного шару : яблука почистити , порізати на невеликі шматочки і трохи потушити на невеликому вогні разом з цукром і корицею. Остудити .
На бритванку змащену маслом викласти більшу частину тіста , сформувати бортики.
Тісто посипати манкою , викласти макову суміш , збризнути трохи водою.
На мак обережно викласти сир , а зверху – охолоджені яблука .
Решту тіста розкачати і накрити корж зверху. поколоти виделкою
Випікати при 180 ℃ до готовності ( 40-50 хв).
Сирник можна прикрасити зверху шоколадом.
Приємного апетиту!
Leave a Reply