Солодкий хліб в хлібопічці

» » Солодкий хліб в хлібопічці
Солодкий хліб в хлібопічці

З тих пір, як з’явилися хлібопічки, життя стало смачніше. Адже погодьтеся, що домашній хліб набагато краще купленого. Він ароматний, повітряний, з красивою золотистою скоринкою і, головне, без будь-яких добавок і барвників. Таким є і солодкий хліб в хлібопічці. Готується він дуже швидко і за смаком виходить, як здобна булочка. Такою випічкою можна запросто насолоджуватися разом з чаєм або кавою, намазав шматочок хліба вершковим маслом або Нутеллою. Пригощайтеся, будь ласка!

  • Борошно пшеничне 500 грам
  • Дріжджі сухі 2 чайні ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Молоко 1/2 склянки
  • Масло вершкове або рослинне рафіноване 5-6 столових ложок
  • Чорнослив без кісточки 1 невелика жменя
  • Курага 5-6 штук
  • Ізюм 1 велика жменя
  • Цукор 6-7 столових ложок
  • Цукор ванільний 0,5 чайної ложки

Солодкий хліб в хлібопічці
Сухофрукти викладаємо в маленьку миску і заливаємо гарячою водою так, щоб рідина їх повністю покривала. Нехай компоненти постоять 5-7 хвилин. Це необхідно зробити для того, щоб курага, чорнослив і родзинки розм’якли і злегка набрякли. Після закінчення відведеного часу акуратно зливаємо рідину, а сухофрукти промиваємо під проточною водою з-під крана. Викладаємо їх на кухонні паперові рушники і залишаємо ненадовго в спокої, щоб вони обсохнули.
Солодкий хліб в хлібопічці
Потім родзинки переміщаємо назад в миску, яку заздалегідь промиваємо під проточною водою і насухо витираємо кухонними паперовими рушниками.
Солодкий хліб в хлібопічці
Курагу з чорносливом по черзі викладаємо на обробну дошку і, скориставшись ножем, рубаємо невеликими шматочками. Подрібнені сухофрукти переміщаємо в загальну ємність.
Солодкий хліб в хлібопічці
Борошно висипаємо в сито і просіваємо у велику миску. Даний процес дуже важливий, адже від нього залежить, наскільки добре підніметься тісто і чи буде воно повітряним і ніжним. Крім того, мука позбавляється від зайвих грудок.
Солодкий хліб в хлібопічці
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в глибоку чашу. Сюди ж висипаємо цукор і, скориставшись міксером, збиваємо інгредієнти до утворення однорідної пишної маси. Увага: сильно довго перемішувати масу теж не потрібно, тому що в принципі все це може зробити хлібопічка, ми лише злегка допомагаємо їй у цьому процесі.
Солодкий хліб в хлібопічці
Молоко виливаємо в маленьку каструлю і ставимо на середній вогонь. Підігріваємо його до температури 35-40 ° С і відразу ж вимикаємо конфорку. Увага: якщо у вас під рукою не виявилося термометра, не засмучуйтеся, адже рідину можна перевірити чистими пальцями. Просто злегка занурте їх в молоко і відчуйте його температуру. Вона повинна бути стерпною для шкіри на руках. Відразу ж після цього приступаємо до приготування хліба.
Солодкий хліб в хлібопічці
Для початку дно і стінки чаші хлібопічки змащуємо невеликим шматочком вершкового масла. Увага: для приготування випічки я зазвичай використовую 2 столові ложки такого масла і 3 рослинного. Насправді так дуже зручно. Потім висипаємо сюди сухі дріжджі, ванільний цукор, просіяне борошно, подрібнені сухофрукти, а також виливаємо яєчно-цукрову масу, рослинне масло і тепле молоко. Тепер закриваємо хлібопічку кришкою і встановлюємо режим «Основний» або «Солодка випічка». За цей час всі інгредієнти перемішуються, перетворяться в тісто, добре пропечуться, збільшаться в розмірі і покриються золотистою рум’яною скоринкою. Важливо: з розрахунку продуктів, зазначених у рецепті, повинна вийти 900 грамова буханка.
Солодкий хліб в хлібопічці
Як тільки пролунає відповідний сигнал, відкриваємо кришку хлібопічки і за допомогою кухонних прихваток акуратно дістаємо чашу з хлібом. Перекладаємо його на решітку для духовки і даємо злегка охолонути. Приблизно через 20-30 хвилин можна запрошувати всіх до десертного столу.
Солодкий хліб в хлібопічці
Ще теплий солодкий хліб викладаємо на обробну дошку і за допомогою ножа нарізаємо порційними шматочками. Потім переміщаємо випічку на спеціальну плоску тарілку і пригощаємо друзів і родину разом з чаєм або кавою.
– Після приготування можна накрити хліб тканинним рушником і дати охолонути до кімнатної температури;
– Крім сухофруктів в якості начинки можна покласти горіхи, шоколадні крапельки і інші сушені ягоди. Так хліб виходить теж дуже смачним;
– Для приготування смачного повітряного хліба використовуйте тільки пшеничне борошно вищого сорту, тонкого помелу і перевіреної торгової марки.
Солодкий хліб в хлібопічці
Смачного!

Солодкий хліб в хлібопічці обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика