Турецька пахлава

» » Турецька пахлава
Турецька пахлава

І смикнув же мене чорт вплутатися в цю авантюру ! Ні, ну результат , безсумнівно , був того вартий – пахлава вийшла дивовижна. Але часу витрачено сила-силенна . Навіть я з моїм ангельським терпінням починала часом нервувати в процесі . Приготування турецької пахлави – ??заняття з розряду загортання долми , так що запасайтеся терпінням , якщо зберетеся це готувати .

Для тіста:

  • 1 кг борошна
  • 2 склянки молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль

Для начинки:

  • 300 г волоських горіхів
  • 300 г цукру

Для сиропу

  • склянка цукру
  • склянку води
  • В ідеалі сюди ще й шафран потрібен , але через брак я обійшлася без нього.
  • +100 Г розтопленого вершкового масла

Турецька пахлава
Муку висипаємо у велику ємність, розбиваємо туди яйця, вливаємо молоко, розтоплене масло, сипемо трохи солі і вимішуємо гладке однорідне тісто (спочатку в мисці, потім – на столі).
Турецька пахлава
Ділимо тісто на багато маленьких кульок (у мене вийшло 45).
Турецька пахлава
Готуємо начинку. Змішуємо подрібнені в кавомолці горіхи з цукром.
Турецька пахлава
Беремо одну кульку, розгортаємо її на столі тонко-тонко, змащуємо вершковим маслом і посипаємо начинкою.
Турецька пахлава
Далі коржик потрібно згорнути. Для цього у мене служила китайська паличка для їжі, але нормальні люди роблять це на тонкій качалці. Загалом, за допомогою палички згортаємо коржик так, щоб паличка опинилася всередині.
Турецька пахлава
З країв збираємо наш рулетик і виймаємо паличку.
Турецька пахлава
Повторюємо, поки не закінчиться тісто і начинка. Пахлаву укладаємо в змащену маслом форму, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку (180 гр) на 15-20 хвилин. Дістаємо, поливаємо теплим топленим маслом – і назад в духовку до зарум’янювання (це хвилин 30-40 в залежності від духовки). Рум’яну пахлаву поливаємо цукровим сиропом, тримаємо в духовці ще хвилин 5. Дістаємо, укладаємо на блюдо і посипаємо кокосовою стружкою (ось це вже не по-турецьки)
Турецька пахлава
Приємного чаювання!

Турецька пахлава обновлено: Січень 27, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика