
Тісто для булочок, приготоване за цим рецептом, можна використовувати для приготування найрізноманітнішої домашньої випічки. Бажано, щоб тісто піднялося 2-3 рази – булочки виходити повітряними і м’якими. Рецепт цього тіста простий і швидкий, з ним впорається навіть недосвідчена господиня. При бажанні в тісто можна додати корицю, родзинки або мак.
Інгредієнти:
- молоко 500 мл.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- мука 1.3 гр.
- яйця 2 шт.
- вершкове масло 200 гр.
- цукор 150 гр.
- ванільний цукор за смаком
Приготування:
Молоко підігріваємо і розчиняємо в ньому дріжджі.
Додаємо 500 г просіяного борошна і розмішуємо в однорідну масу.
Миску з опарою поставимо в тепле місце і накриємо рушником.

Коли опара підійде, додаємо цукор і перемішуємо. Додаємо розм’якшений маргарин або масло і перемішуємо.

Додаємо яйця, вимішуємо і додаємо решту борошна. Тісто не повинно бути занадто крутим і не повинно липнути до рук.
Тісто залишаємо в теплому місці і даємо йому піднятись в 2-3 рази. При бажанні перед розкочуванням можна додати родзинки, корицю або мак.
Leave a Reply