Тісто для булочок

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Тесто для булочек 1

Тісто для булочок, приготоване за цим рецептом, можна використовувати для приготування найрізноманітнішої домашньої випічки. Бажано, щоб тісто піднялося 2-3 рази – булочки виходити повітряними і м’якими. Рецепт цього тіста простий і швидкий, з ним впорається навіть недосвідчена господиня. При бажанні в тісто можна додати корицю, родзинки або мак.

Інгредієнти:

  • молоко 500 мл.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • мука 1.3 гр.
  • яйця 2 шт.
  • вершкове масло 200 гр.
  • цукор 150 гр.
  • ванільний цукор за смаком

Приготування:

testo-dlya-bulochek1
Молоко підігріваємо і розчиняємо в ньому дріжджі.
testo-dlya-bulochek2
Додаємо 500 г просіяного борошна і розмішуємо в однорідну масу.
testo-dlya-bulochek3


Миску з опарою поставимо в тепле місце і накриємо рушником.
testo-dlya-bulochek4
Коли опара підійде, додаємо цукор і перемішуємо. Додаємо розм’якшений маргарин або масло і перемішуємо.
testo-dlya-bulochek5
Додаємо яйця, вимішуємо і додаємо решту борошна. Тісто не повинно бути занадто крутим і не повинно липнути до рук.
Тісто залишаємо в теплому місці і даємо йому піднятись в 2-3 рази. При бажанні перед розкочуванням можна додати родзинки, корицю або мак.

testo-dlya-bulochek

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.