Французький хліб

» » Французький хліб
Французький хліб

Рецепт цього хліба був давно відомий мені, але коли я побачила його формування, просто негайно взялася також його укладати на деко і пекти. Вперше я побачила його формовку на фотографії, яку мені привезла подруга з Франції, я довго його розглядала і думала, як же він цікаво покладений !!! Виявляється, все дуже і дуже просто !!!

Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 год.
Калорій в одній порції: 550 ккал

Щоб приготувати Французький хліб, вам знадобиться:

  • вода кип’ячена тепла – 350 гр
  • борошно – 900 гр
  • сіль – 0,5 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі – 2,5 ч. л.,
  • кунжут або висівки для присипки – 10 гр
  • жовток з розтопленим вершковим маслом – 20 гр

Тісто можна замішувати і руками, але сьогодні я скористалася замісом в хлібопічці. Стакан використовувала 200 грам.

Як приготувати Французький хліб:

1. Влити в чашу хлібопічки кип’ячену теплу воду.

2. Всипати двічі просіяне борошно.

3. Всипати сіль і цукор.

4. Додати дріжджі акуратно, щоб вони не стикалися з водою.

5. Вибрати режим замісити тісто. У мене заміс відбувається 1 год. і 03 хвилини.

6. Дістати готове замішане тісто з чаші. Обім’яти його, при необхідності підсипати борошна і відправити на 40 хвилин в тепло.

7. Тісто яке у нас вже підійшло ділимо на три рівні частини.

8. Розкачуємо три жгута. Вони повинні бути досить довгі.

9. Плетемо з джгутів косу.

10. Коса в мене складається з 11 опуклостей. Укладаємо її на деко з пергаментом і вільно скручуємо равликом так, щоб залишалася маленька порожнеча між рядами (можна і не скручувати, але тоді джгутів більше потрібно).

11. Залишити хліб на расстойці на 30 хвилин, за цей час порожнеча повинна заповнитися піднявшимся тістом. Нагріти духовку до 200 градусів. Змастити хліб жовтком і розтопленим вершковим маслом, для хрусткої скоринки.

12. За бажанням можна присипати будь-якими насінням, кунжутом, перцем. У мене були пшеничні висівки.

13. Випікати при 200 градусах 20 хвилин для утворення золотистої скоринки і 20 хвилин при 180 градусах до готовності (все ж слідкуйте за своєю духовкою).

Французький хліб

Смачного!

Французький хліб обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика