Фісташкова паска

» » Фісташкова паска
Фісташкова паска

Я таки спробувала спекти фісташкову паску, про яку мене просили в коментарях до шоколадно-фісташкового кексу. Що я можу сказати. Смак фісташки в дріжджовому тесті виходить не особливо вираженим, тому ви без докорів сумління можете замінювати в рецепті фісташки на мелений мигдаль або фундук. І у вас вийде просто смачна горіхова паска. Єдине, що буде відрізнятися – це колір.

Я пекла цю паску без наповнювачів – родзинок, цукатів та ін. – Але їх додавання в тісто піде тільки на користь.

Інгредієнти на 2 невеликих паски близько 450 г кожна:

Для тіста:

  • 7 г сухих дріжджів (або 20 г свіжих)
  • 150 мл молока
  • 125 г цукру
  • 450 г борошна (може піти трохи більше або трохи менше в залежності від вологості самої муки)
  • 2 яйця
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури або розтопленого
  • 1 ст.л. ванильної есенції
  • 100 г фісташок або мигдалю

Для глазурі (її вистачить на більшу кількість пасок):

  • 1 яєчний білок
  • 250 г цукрової пудри
  • 1 ст.л. лимонного соку

Готуємо опару. Для цього розчиняємо дріжджі в теплому (не більше 45 градусів) молоці, додаємо 1 ст.л. цукру і 100 г борошна. Вимішуємо до однорідного стану.

 

Фісташкова паска

Ставимо в тепле місце підходити (готова опара повинна сильно збільшитися в об’ємі).

Фісташки розмелюємо в кавомолці.

Фісташкова паска

Вершкове масло розтираємо з цукром і яйцями.

Фісташкова паска

Додаємо опару, ваніль і мелені горіхи, перемішуємо.

Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке нелипке тісто. На цьому етапі додаємо родзинки, цукати, сухофрукти (у мене було без них – і дарма).

Фісташкова паска

Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці підходити. Я зазвичай ставлю миску з тістом в другу миску з сильно теплою водою. Часу на расстойку може піти від години до двох, все залежить від температури навколишнього середовища. Тісто збільшиться в об’ємі вдвічі.

Обминаємо тісто і кладемо у форми для пасок (вони повинні бути заповнені не більше ніж наполовину).

Фісташкова паска

Залишаємо настоюватися на 40-50 хвилин в теплому місці.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40-50 хвилин, до сухого сірника.
Повністю охолоджуємо.
Готуємо глазур. Для цього збиваємо білок з цукровою пудрою до отримання глянцевої білої маси. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо до однорідного стану.
Остиглі паски поливаємо глазур’ю і посипаємо декором – в моєму випадку це нарубані фісташки.

Фісташкова паска

А ось паска в розрізі. Текстура у неї не волокниста, а скоріше кексова.

Фісташкова паска

Приємного апетиту, і веселих свят !!!

Фісташкова паска обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика