
Пропоную вашій увазі найпростіший рецепт хліба. Готується він дуже легко, а виходить такий смачний! А який аромат стоїть під час випічки!
Як я вже сказала, цей рецепт дуже простий.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 булка хліба, вагою близько 600 г.
Інгредієнти
- 300 мл молока
- 7 г сухих дріжджів (або 30 сирих)
- 2 ч.л. цукру
- 3 ст.л. рослинного масла (я використовувала оливкову)
- 1 ч.л. солі
- 400-450 г борошна
Приготування
Молоко підігріти (воно має бути теплим, але не гарячим).
Додати дріжджі.
Додати цукор.

Додати 100 г борошна, перемішати.

Накрити рушником, поставити в тепле місце.

Опара повинна піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).

Додати рослинне масло.

Додати сіль.

Додати решту борошна (300-350 г), замісити тісто.

Накрити рушником, поставити в тепле місце.

Тісто має піднятися (у мене на це пішло 30 хвилин).

Форму (я використовувала форму розміром 23х14 і висотою 5 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.

Дати піднятися.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.

Готовий хліб остудити, і лише потім розрізати.


Смачного!
Leave a Reply