Хліб «Домашній»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Хлеб «Домашний» 14

Пропоную вашій увазі найпростіший рецепт хліба. Готується він дуже легко, а виходить такий смачний! А який аромат стоїть під час випічки!
Як я вже сказала, цей рецепт дуже простий.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 булка хліба, вагою близько 600 г.
Інгредієнти

  • 300 мл молока
  • 7 г сухих дріжджів (або 30 сирих)
  • 2 ч.л. цукру
  • 3 ст.л. рослинного масла (я використовувала оливкову)
  • 1 ч.л. солі
  • 400-450 г борошна

993_010085atk_5136_p
Приготування
Молоко підігріти (воно має бути теплим, але не гарячим).
993_0285atk_5215_p
Додати дріжджі.
993_0385atk_5220_p


Додати цукор.
993_0485atk_5224_p
Додати 100 г борошна, перемішати.
993_0585atk_5229_p
Накрити рушником, поставити в тепле місце.
993_01193rqb_5259_p
Опара повинна піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).
993_0762416_5236_p
Додати рослинне масло.
993_0862416_5245_p
Додати сіль.
993_0962416_5249_p
Додати решту борошна (300-350 г), замісити тісто.
993_01062416_5255_p
Накрити рушником, поставити в тепле місце.
993_0662416_5232_p
Тісто має піднятися (у мене на це пішло 30 хвилин).
993_01293rqb_5263_p
Форму (я використовувала форму розміром 23х14 і висотою 5 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.
993_01393rqb_5290_p
Дати піднятися.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.
993_01493rqb_5326_p
Готовий хліб остудити, і лише потім розрізати.
993_01587lky_5389_p
993_013292e_5426_6hi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.