Хліб «Домашній»

» » Хліб «Домашній»
Хліб «Домашній»

Пропоную вашій увазі найпростіший рецепт хліба. Готується він дуже легко, а виходить такий смачний! А який аромат стоїть під час випічки!
Як я вже сказала, цей рецепт дуже простий.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 булка хліба, вагою близько 600 г.
Інгредієнти

  • 300 мл молока
  • 7 г сухих дріжджів (або 30 сирих)
  • 2 ч.л. цукру
  • 3 ст.л. рослинного масла (я використовувала оливкову)
  • 1 ч.л. солі
  • 400-450 г борошна

Хліб «Домашній»


Приготування
Молоко підігріти (воно має бути теплим, але не гарячим).
Хліб «Домашній»
Додати дріжджі.
Хліб «Домашній»
Додати цукор.
Хліб «Домашній»
Додати 100 г борошна, перемішати.
Хліб «Домашній»
Накрити рушником, поставити в тепле місце.
Хліб «Домашній»
Опара повинна піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).
Хліб «Домашній»
Додати рослинне масло.
Хліб «Домашній»
Додати сіль.
Хліб «Домашній»
Додати решту борошна (300-350 г), замісити тісто.
Хліб «Домашній»
Накрити рушником, поставити в тепле місце.
Хліб «Домашній»
Тісто має піднятися (у мене на це пішло 30 хвилин).
Хліб «Домашній»
Форму (я використовувала форму розміром 23х14 і висотою 5 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.
Хліб «Домашній»
Дати піднятися.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.
Хліб «Домашній»
Готовий хліб остудити, і лише потім розрізати.
Хліб «Домашній»
Хліб «Домашній»
Смачного!

Хліб «Домашній» обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика