
Пироги цієї категорії в англомовних країнах називають coffee cake – пиріг до кави. У нас це скоріше пироги до чаю. Тісто в таких пирогах як правило Кексовое, доповнене фруктами-ягодами. Зверху може злегка присипатися штрейзелем. В даному випадку в пирозі штрейзеля немає – але і без нього все смачно і чудово.
Про заміну ягід на інші говорити треба? Думаю ні. Персики-абрикоси тут теж можуть бути, до речі.
Інгредієнти для чайного пирога з чорницею на форму 21-23 см:
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 2 яйця
- 200 г борошна
- 2/3 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 350 г чорниці
Приготування чайного пирога з чорницею:
Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо ванільну есенцію і яйця – по одному, добре збиваючи після кожного.
Додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуємо тісто.
Перекладаємо тісто в змащену маслом форму. Зверху кладемо чорницю, злегка присипаємо її цукром.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 40-45 хвилин.
Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply