
Традиційний рецепт улюблених чебуреків із незвичним способом приготування — у духовці. Ситно, смачно і водночас менш калорійно. А якщо маєте просторе деко на всю духовку — то ще й зекономите час, який зазвичай витрачається на смаження у пательні.
Інгредієнти для чебуреків
Для тіста:
- 200 г. борошна
- 1/2 склянки холодної води
- 2,5 столові ложки олії
- 1 куряче яйце
- сіль
Для начинки:
- змішаний м’ясний фарш
- зелень
- мелений чорний перець
- цибуля
- сіль.
Як приготувати чебуреки у духовці
Борошно просіяти, щоб збагатити його киснем. З’єднати борошно з яйцем, добре перемішати, щоб утворилась розсипчаста суміш. Додати олію і продовжувати вимішувати.
У холодну воду додати дрібку солі, перемішати і влити до тіста. Замісити еластичне, гладеньке і м’яке тісто.
Обгорнути його харчовою плівкою і поставити у холодильник на 2 години.
Фарш змолоти на дрібну насадку. Цибулю почистити, помити і подрібнити за допомогою блендера або натерти на дрібній тертці, додати до фаршу, добре вимішати. Посолити, поперчити і ще раз ретельно перемішати. За бажанням можна додати у фарш подрібнену зелень.
Тісто дістати з холодильника, розділити на порції і розкачати невеличкі тонкі коржі, викласти начинку, загорнути і за допомогою виделки щільно закріпити краї.
Деко застелити пергаментом, змазати олією або вершковим маслом, викласти чебуреки.
За бажанням куряче яйце збити і змазати чебуреки, можна також посипати натертим на крупній тертці твердим сиром.
Поставити чебуреки в розігріту духовку до 180º та випікати протягом 2о-25 хвилин до зарум’янення.
Смачного!
Leave a Reply