
Смачні, ніжні, ароматні кекси. Крем ідеально доповнює смак.
Черемху нічим замінити не можна (продається вона в магазинах, знайти її можна в відділах зі спеціями).
Раджу використовувати широкі формочки, щоб не вийшло багато тіста і мало крему.
Також, замість маленьких формочок можна використовувати більші.
Із вказаної кількості виходить 20-25 кексів.
Інгредієнти
- 150 г меленої черемхи
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 ч.л. розпушувача
- 150-200 г борошна
крем:
- 250 мл вершків 33-35%
- 150 г сирного сиру (Альметте)
- 150 г цукру
- ванільна паличка (або 2 ч.л. ванільного цукру)
Приготування
Молоко довести до кипіння.
Гарячим молоком залити черемху, залишити на 1 годину.
Масло розтерти з цукром.

Додати яйця, перемішати.

Додати черемху, перемішати.

Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.

Викласти тісто у формочки.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 20-25 хвилин.
Остудити.

Готуємо крем.
Паличку ванілі розрізати.
Вийняти насіння.

Збити вершки з цукром.

Додати Альметте, акуратно перемішати (не збивати).

Додати насіння ванілі, перемішати.

На остиглі кекси викласти крем.
При бажанні, прикрасити посипкою.

Якщо у вас залишився крем, можна викласти його у формочки і заморозити.
Вийде смачне морозиво.

Смачного!
Leave a Reply