Чізкейк з чорницею

» » Чізкейк з чорницею
Чізкейк з чорницею

Рецептом цього чизкейка я закінчую свою чорничну гонку в цьому сезоні – скоро займуся новими сезонними фруктами-ягодами. А може і овочами. А поки ловіть ягідний чізкейк. В принципі, ви можете приготувати його і не в сезон, із замороженої чорниці. Розморожувати її попередньо не потрібно – відразу обвалюємо у крохмалі – і в дорогу!

Основу пирога можна зробити з печива, якщо вам ліньки готувати тісто за рецептом.

Інгредієнти на форму 21-23 см:

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 500 г вершкового сиру
  • 100 г цукру
  • 100 г сметани
  • 2 яйця
  • 200 г чорниці
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Чізкейк з чорницею

Приготування чизкейка з чорницею:

Готуємо тісто. Для цього збиваємо масло з цукром до кремоподібного стану.

Чізкейк з чорницею

Додаємо яйце, збиваємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти густіше, ніж кексове, але не зовсім крутим.

Чізкейк з чорницею

Кладемо тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Охолоджене тісто кладемо в роз’ємну форму і розподіляємо по дну і бортикам.

Чізкейк з чорницею

Готуємо начинку. Вершковий сир розмішуємо з цукром до однорідності – віночком, щоб не перевзбити масу. По одному додаємо яйця, добре розмішуючи після кожного. Додаємо сметану і знову вимішуємо до однорідності.

Чізкейк з чорницею

Чорницю змішуємо з крохмалем і кладемо в основу з тіста.

Чізкейк з чорницею

Поверх виливаємо сирну начинку.

Чізкейк з чорницею

Відправляємо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку, на дно духовки ставимо ємність з киплячою водою і випікаємо чізкейк трохи більше години. У готового чізкейку при постукуванні по бортику форми повинна тремтіти тільки серединка.

Охолоджуємо чізкейк до кімнатної температури, ставимо в холодильник на 4-5 годин. Потім виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо.

Чізкейк з чорницею

Приємного чаювання!

Чізкейк з чорницею обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика