
Рецептом цього чизкейка я закінчую свою чорничну гонку в цьому сезоні – скоро займуся новими сезонними фруктами-ягодами. А може і овочами. А поки ловіть ягідний чізкейк. В принципі, ви можете приготувати його і не в сезон, із замороженої чорниці. Розморожувати її попередньо не потрібно – відразу обвалюємо у крохмалі – і в дорогу!
Основу пирога можна зробити з печива, якщо вам ліньки готувати тісто за рецептом.
Інгредієнти на форму 21-23 см:
Для тіста:
- 150 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Для начинки:
- 500 г вершкового сиру
- 100 г цукру
- 100 г сметани
- 2 яйця
- 200 г чорниці
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Приготування чизкейка з чорницею:
Готуємо тісто. Для цього збиваємо масло з цукром до кремоподібного стану.
Додаємо яйце, збиваємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти густіше, ніж кексове, але не зовсім крутим.
Кладемо тісто в пакет і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто кладемо в роз’ємну форму і розподіляємо по дну і бортикам.
Готуємо начинку. Вершковий сир розмішуємо з цукром до однорідності – віночком, щоб не перевзбити масу. По одному додаємо яйця, добре розмішуючи після кожного. Додаємо сметану і знову вимішуємо до однорідності.
Чорницю змішуємо з крохмалем і кладемо в основу з тіста.
Поверх виливаємо сирну начинку.
Відправляємо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку, на дно духовки ставимо ємність з киплячою водою і випікаємо чізкейк трохи більше години. У готового чізкейку при постукуванні по бортику форми повинна тремтіти тільки серединка.
Охолоджуємо чізкейк до кімнатної температури, ставимо в холодильник на 4-5 годин. Потім виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply