
Дуже смачна і незвичайна шарлотка , мрія ласуна . Цей рецепт багатьом здається незвичайним і якимось дивним , адже набагато звичніше готувати шарлотку з тіста. Насправді шарлотка готується якраз зі шматочків хліба , тому цей рецепт можна вважати класичним. Цей пиріг спочатку стали готувати в небагатих сім’ях ще кілька століть тому. Решки шматочків хліба шкода було викидати , тому їх заливали яйцями і відправляли в піч. Яблука в якості начинки теж були вибрані не випадково , так як ці фрукти широко поширені на всій території Європи і завжди були доступні всім верствам населення.
Поступово цей нехитрий і смачний пиріг завоював популярність і у багатих людей , він був включений навіть в королівське меню. Хліб став все частіше замінятися тістом , дріжджовим або листковим , поступово старий рецепт став йти в минуле. Пропоную вам його згадати , тим більше що так пиріг готувати ще зручніше і швидше. Таку шарлотку можна легко і швидко приготувати в духовці , деякі примудряються використовувати мікрохвильову піч , а я поділюся рецептом для мультиварки . Такий десерт можна приготувати тоді , коли немає бажання довго возитися на кухні , але хочеться чогось
смачненького.
- батон – 1 шт.
- молоко – 500 мл
- яйця курячі – 5 шт.
- цукор – 3 ст. л .
- яблука – 5 шт.
- масло вершкове – 10 г
- кориця мелена – на смак
- цукор ванільний – на смак
1 . У глибоку посудину вбиваємо яйця , далі додаємо до них необхідну кількість ваніліну , цукру , а також невелику кількість заздалегідь розігрітого молока. Збиваємо їх за допомогою міксера або вінчика до отримання однорідної рідкої маси.
2 . Яблука миємо, чистимо і ріжемо пластинками , не забуваємо видалити серцевину.
3 . Батон також нарізаємо і кладемо в яєчну суміш , щоб він міг як слід просочитися.
4 . Далі змащуємо форму вершковим маслом , щоб нічого не прилипло і не пригоріло , і викладаємо зверху батон. Далі кладемо яблука , потім посипаємо за смаком корицею , знову кладемо шар з батона і знову яблука .
5 . Тепер встановлюємо мультиварку в режим для випічки тіста і запікаємо шарлотку протягом 1 години. Якщо залишиться суміш з яєць , то перед випіканням нею можна буде полити блюдо зверху , вийде досить соковито і смачно.
Приємного апетиту!
Leave a Reply