Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

» » Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном
Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Ну що, дорогі мої любителі цільнозернового борошна – є у мене нарешті рецепт випічки і для вас. При випічці цього хліба використовується і звичайне, і цільнозернове борошно. Результат просто відмінний – хліб м’який, відмінно піднімається. Ідеальний варіант для різного роду бутербродів і сендвічів, до речі 😉

Я использовала здесь свежий шпинат, но вне сезона вы можете спокойно задействовать и замороженный. Его нужно будет обязательно разморозить и отжать лишнюю жидкость.

Інгредієнти на 1 великий буханець або 3 маленьких:

  • 170 г шпинату (вага з вже відірваними ніжками, вага брутто буде близько 280 г)
  • 180 мл молока
  • 1 ст.л. меду
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 яйце
  • 400 г хлібопекарського борошна (на упаковці так і написано, як правило)
  • 125 г цільнозернового борошна
  • 7 г (1 ч.л.) сухих активних дріжджів
  • 60 г вершкового масла кімнатної температури

 

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Приготування:

У шпинату відриваємо ніжки.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Бланшуємо листя в окропі з додаванням оцту (1 ст.л. на 1 літр води) протягом 30-40 секунд. Відкидаємо на друшляк і обдати холодною водою. Даємо стекти і злегка віджимаємо рідину.

Кладемо в склянку, додаємо молоко, мед і сіль, перемелюємо блендером.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Просіваємо в миску обидва види борошна. Змішуємо з дріжджами. Додаємо яйце, м’яке масло і шпинатну суміш.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Замішуємо однорідне нелипке тісто. Якщо тісто дуже м’яке, додаємо звичайного борошна. Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на 1-2 години. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Обминаємо тісто. Кладемо на дошку і розгортаємо в прямокутник, довжина однієї із сторін якого збігається з довжиною форми.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Звертаємо в рулет, починаючи з більш короткої сторони.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Защипуємо торці.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Кладемо в змащену маслом форму.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Залишаємо підходити приблизно на 40 хвилин. Потім ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо хліб до готовності і рум’яної скоринки, близько 30 хвилин.

Виймаємо з форми і охолоджуємо на решітці.

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном

Смачного!

Шпинатовий хліб з цільнозерновим борошном обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика