Шу із заварним і малиновим кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Шу – це маленькі круглі тістечка з заварного тіста. Рецепт, який я пропоную вам сьогодні, складені – у ньому два креми і самі шу покриті кракеліном – хрустким шаром з штройзельного тіста. Якщо вам страшно братися за все відразу, ви можете залишити один крем і зробити шу без кракеліна. Але в такому складі ці тістечка просто чудові.

Малину в кремі ви можете замінити на вишню – це теж буде відмінним смаковим поєднанням.

Інгредієнти на 50 міні-тістечок:

Для заварного тіста:

  • 200 мл води
  • щіпка солі
  • щіпка цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 140 г борошна
  • 4 яйця С-1

Для кракеліна:

  • 70 г цукру
  • 70 г борошна
  • 65 г вершкового масла кімнатної температури

Для заварного крему:

  • 4 жовтки
  • 80 г цукру
  • 50 г борошна
  • 330 мл молока
  • 65 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 60 г білого шоколаду

Для малинового крему:

  • 400 г малини (розморозити, сік не зливати)
  • 100 г цукру
  • сік 1/2 лимона
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 3 жовтки

Готуємо заварне тісто.

Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.

Шу с заварным и малиновым кремом (2)

Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з вогню і вмішуємо борошно.

Повертаємо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.

Шу с заварным и малиновым кремом (14)

Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, мішайте на найнижчих швидкостях, звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати занадто рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладеньким.

Шу с заварным и малиновым кремом (1)

Перекладаємо його в кондитерський мішок із звичайною круглою насадкою діаметром 10-11 мм.

Готуємо кракелін. Для цього розтираємо масло з борошном і цукром до стану м’якого тіста.

Шу с заварным и малиновым кремом (9)

Розкачуємо тісто між двох шарів пергаменту до товщини близько 1,5-2 мм.

Шу с заварным и малиновым кремом (10)

Кладемо в морозильну камеру.

Готуємо малиновий крем.

Жовтки збиваємо з половиною цукру і крохмалем до посвітления маси.

Шу с заварным и малиновым кремом (5)

Малину протираємо через сито. Має вийти близько 200 г пюре. Додаємо в нього половину цукру і лимонний сік, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.

Шу с заварным и малиновым кремом (7)

Постійно помішуючи віночком, вливаємо малинове пюре в жовткову масу. Повертаємо назад в каструлю і знову ставимо на вогонь. На невеликому нагріванні, постійно помішуючи, варимо крем до загустіння.

Шу с заварным и малиновым кремом (8)

Перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею крему. Повністю охолоджуємо.

Готуємо заварний крем.

Жовтки збиваємо з цукром дочиста.

Шу с заварным и малиновым кремом (6)

Додаємо борошно і ще раз збиваємо. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Переливаємо в чистий кухлик і ставимо на середній вогонь.

Шу с заварным и малиновым кремом (3)

Варимо, постійно помішуючи віночком, поки суміш не загусне.

Шу с заварным и малиновым кремом (4)

Знімаємо ківш з вогню. По парі кубиків додаємо вершкове масло, добре розмішуючи після кожного додавання. Потім додаємо ванільну есенцію і дрібно нарізану шоколад і розмішуємо до його розчинення.

Перекладаємо крем в миску. Накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо в холодильник.

На деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком відсаджувати шу діаметром близько 3,5 см.

Виймаємо з морозилки розкатаний кракелін. Даємо полежати пару хвилин при кімнатній температурі, потім вирізаємо кружки діаметром трохи більше відсажених шу. Кладемо по кружечку на кожне шу і злегка притискаємо.

Шу с заварным и малиновым кремом (11)

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності і золотистого кольору, близько 30-35 хвилин.

Охолоджуємо. З кожної булочки зрізаємо верхню третину. Наповнюємо тістечка спочатку малиновим кремом.

Шу с заварным и малиновым кремом (12)

А потім заварним.

Шу с заварным и малиновым кремом (13)

Накриваємо зрізаними кришечками.

Подаємо.

Шу с заварным и малиновым кремом

Приємного чаювання!

 

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.