Яблучна шарлотка на сметані

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Яблочная шарлотка на сметане

Шарлотка це дуже смачний пиріг, який приготувати дуже легко, а головне швидко, тобто випічка «на швидку руку». Всі продукти для приготування шарлотки найчастіше є під рукою, та й кожен початківець кулінар і навіть будь-який чоловік, який бажає порадувати ароматною випічкою свою кохану, зможе спекти таку смачну яблучну шарлотку на сметані. Шарлотка зі сметаною виходить дуже ніжною і смачною.

Для того щоб приготувати яблучну шарлотку на сметані вам потрібно:

  • цукор пісок – 200 грам,
  • сметана – 250 грам,
  • яйця – 3 штуки,
  • яблука – 8 штук,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка,
  • кориця і цукрова пудра за смаком,
  • борошно пшеничне – 200 грам,
  • рослинне масло.

Як правильно приготувати яблучну шарлотку на сметані
Яблука слід помити і потім очистити від шкірки, після розрізаємо на дві половини і видаляємо серцевину. Після нарізаємо на невеликі пластинки. Нарізане яблуко посипаємо меленою корицею і перемішуємо. Корицю можна замінити на терту лимонну цедру, все за вашим бажанням.
Тепер приготуємо тісто. Для цього в просіяне борошно додаємо розпушувач і перемішуємо. За допомогою міксера збиваємо цукор з яйцями до утворення густої піни. Далі до яєць додаємо сметану не перестаючи збивати суміш, після додаємо борошно. В результаті у вас повинно вийти тісто яке по консистенції нагадує сметану.
Тепер змащуємо форму, в якій будемо випікати нашу шарлотку, за бажанням можна обсипати форму сухарями або манною крупою. І наливаємо половину тіста у форму, потім викладаємо шар яблук і заливаємо залишившимся тістом. Якщо у вас глибока форма, то можна зробити кілька шарів з яблук.
Тепер відправляємо форму в духовку на 45 хвилин, випікаємо при температурі 180 °.
Готову шарлотку потрібно посипати цукровою пудрою і подати до столу.

sharlotka
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.