
Шарлотка це дуже смачний пиріг, який приготувати дуже легко, а головне швидко, тобто випічка «на швидку руку». Всі продукти для приготування шарлотки найчастіше є під рукою, та й кожен початківець кулінар і навіть будь-який чоловік, який бажає порадувати ароматною випічкою свою кохану, зможе спекти таку смачну яблучну шарлотку на сметані. Шарлотка зі сметаною виходить дуже ніжною і смачною.
Для того щоб приготувати яблучну шарлотку на сметані вам потрібно:
- цукор пісок – 200 грам,
- сметана – 250 грам,
- яйця – 3 штуки,
- яблука – 8 штук,
- розпушувач для тіста – 1 ч. ложка,
- кориця і цукрова пудра за смаком,
- борошно пшеничне – 200 грам,
- рослинне масло.
Як правильно приготувати яблучну шарлотку на сметані
Яблука слід помити і потім очистити від шкірки, після розрізаємо на дві половини і видаляємо серцевину. Після нарізаємо на невеликі пластинки. Нарізане яблуко посипаємо меленою корицею і перемішуємо. Корицю можна замінити на терту лимонну цедру, все за вашим бажанням.
Тепер приготуємо тісто. Для цього в просіяне борошно додаємо розпушувач і перемішуємо. За допомогою міксера збиваємо цукор з яйцями до утворення густої піни. Далі до яєць додаємо сметану не перестаючи збивати суміш, після додаємо борошно. В результаті у вас повинно вийти тісто яке по консистенції нагадує сметану.
Тепер змащуємо форму, в якій будемо випікати нашу шарлотку, за бажанням можна обсипати форму сухарями або манною крупою. І наливаємо половину тіста у форму, потім викладаємо шар яблук і заливаємо залишившимся тістом. Якщо у вас глибока форма, то можна зробити кілька шарів з яблук.
Тепер відправляємо форму в духовку на 45 хвилин, випікаємо при температурі 180 °.
Готову шарлотку потрібно посипати цукровою пудрою і подати до столу.
Смачного!
Leave a Reply