Яблучний пиріг

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Яблочный пирог 14

Найсмачніший пиріг!
Ніжне тісто, ароматні, соковиті яблука і повітряний крем!
Дуже смачно подати пиріг з кулькою підталого ванільного морозива.

Інгредієнти

  • 1 кг яблук (бажано, кислих або кисло-солодких)
  • 150 г цукру
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 5 яєць
  • 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
  • 600-700 г борошна

крем:

  • 500 г сметани (15-20%)
  • 150 г цукру

60_010063zaq_5221_b
Приготування

60_0263zaq_5230_b
Масло розтерти з цукром.
60_0363zaq_5234_b


Додати яйця, добре перемішати.
60_0463zaq_5239_b
Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
60_0563zaq_5279_b
Яблука почистити, видалити серцевину.
Нарізати тонкими скибочками.
60_0663zaq_5250_b
Деко (я використовувала деко розміром 30х22 см, і глибиною 4 см) застелити папером для випічки або змастити маслом.
Викласти 2/3 тіста, розрівняти.
60_0763zaq_5284_b
На тісто викласти яблука, розрівняти.
60_08675t8_5263_b
З тіста, зробити “косички”.
Для цього треба скачати джгутик.
60_09675t8_5267_b
Потім його приплюснути.
60_010675t8_5273_b
Ножем зробити надрізи.
60_01172wrc_5292_b
Викласти “косички” на пиріг.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 30-35 хвилин.
60_01272wrc_5300_b
Для крему сметану змішати з цукром.
60_013649ll_5328_b
Гарячий пиріг залити кремом.
Дати охолонути, потім розрізати на порції.
60_0147hxx_5544_6gi
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.