
Найсмачніший пиріг!
Ніжне тісто, ароматні, соковиті яблука і повітряний крем!
Дуже смачно подати пиріг з кулькою підталого ванільного морозива.
Інгредієнти
- 1 кг яблук (бажано, кислих або кисло-солодких)
- 150 г цукру
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 5 яєць
- 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
- 600-700 г борошна
крем:
- 500 г сметани (15-20%)
- 150 г цукру
Приготування
Масло розтерти з цукром.
Додати яйця, добре перемішати.
Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Яблука почистити, видалити серцевину.
Нарізати тонкими скибочками.
Деко (я використовувала деко розміром 30х22 см, і глибиною 4 см) застелити папером для випічки або змастити маслом.
Викласти 2/3 тіста, розрівняти.
На тісто викласти яблука, розрівняти.
З тіста, зробити “косички”.
Для цього треба скачати джгутик.
Потім його приплюснути.
Ножем зробити надрізи.
Викласти “косички” на пиріг.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 30-35 хвилин.
Для крему сметану змішати з цукром.
Гарячий пиріг залити кремом.
Дати охолонути, потім розрізати на порції.
Приємного апетиту!
Leave a Reply