
Італійський хліб чіабатта можна спекти з багатьох рецептів , але існує одне загальне правило: тісто має бути досить рідким і підніматися протягом більш ніж 12 годин. Однак ви не пошкодуєте про витрачений час , так як чіабатта виходить дуже пишна , пориста і з чудовою хрусткою скоринкою. Її можна пекти і в хлібопічці , і в духовці .
Італійський хліб чіабатта випікається з наступних інгредієнтів :
- 650 г пшеничного борошна вищого гатунку
- 300 мл води
- 30 г свіжих дріжджів
- 30 мл оливкової олії
- 1,5 ч. ложки солі
- 1,5 ч.л. цукру.
Італійський хліб чіабатта випікається наступним чином:
1 . Спочатку готуємо опару : розводимо дріжджі в 50 мл ледь теплої води , додаємо цукор і ставимо опару на годину в тепле місце.
2 . У 250 мл ледь теплої води розчиняємо сіль , додаємо борошно і опару і замішуємо м’яке тісто , яке не повинно прилипати до рук.
3 . Акуратно вмішуємо в тісто оливкову олію .
4 . Укладаємо тісто в миску , накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5-2 години. За цей час обсяг тіста повинен збільшитися в два рази.
5 . Викладаємо тісто на стіл і розрізаємо навпіл , потім формуємо буханки довжиною приблизно 30 см.
6 . На деко , рясно посипане борошном , викладаємо буханки на великій відстані один від одного , посипаємо борошном , накриваємо рушником і ставимо на годину в тепле місце. За цей час буханки збільшаться в об’ємі приблизно в два рази.
7 . Розігріваємо духовку до 200-230 ° С , поміщаємо в неї деко з чіабаттою і випікаємо до світло- золотистого кольору.
8 . Дістаємо чіабатту з духовки , накриваємо рушником і даємо постояти ще півгодини.
Приємного апетиту!
Leave a Reply