Здравствуйте мої дорогі . Сьогодні я хочу розповісти вам як я пекла свій варіант відомої випічки – колобка . Вже кілька років мій чоловік на питання що тобі спекти , відповідає що хоче колобка . Він взагалі вважає себе великим жартівником і оригіналом. Тому я і вирішила виконати його забаганку. У казці колобок , як я зрозуміла це звичайний хліб тільки з очками , ротиком і носиком , тому я захотіла зробити свій варіант (з начинкою) , такби сказати заможних діда і баби . Ідею з багатьма начинками переведеними млинцями запозичила у російської кулеб’яки .
Начинки брала все що було в холодильнику. Як каже моя сестка «Я його зліпила з того що було , а потім що було чоловіка нагодувала »
Тісто звичайне дріжджове . Розділила його на дві частини більшу і меншу ) Меншу для основи , велику для верху .
1 шар начинки – відварна куряча грудинка (у мене вона була маленька, тому я додала порізаний кубиками сир )
2 – тушкована капуста
3 – сир із засмажкою
4 – варене яйце з зеленню
кожен шар перевела млинцем
Краї тіста защепнула, а защіпи сховала під низ. із залишків тіста зробила носик, ротик, очі і бровки
змастила колобочка яйцем і випікатися
Полінка була просто в захваті коли я отримала готового колобка. Вона і в долоньки плескала і за носика його пальчиком чіпала а потім свого носика. Але як тыльки я відвернулася на мить, вона зробила йому кришечкою з кострюлі «бих, бих, бих» тому він трохи примятенький.
Якщо подивитися в розрізі то видно як багато соковитої начинки.
Коли чоловік повернувся додому то радів не менше Полюші. Найбільше його вразило що я не забула про його забаганку.
А брат сказав що колобок схожий на піцу, мабуть через наявність твердого сиру)
Сподіваюся мій експеримент буде вам до смаку. Вже задумала приготувати солодкого колобка. Подавайте ідеї з начинкою.
Я вирішила такі: солодкий рис з сухофруктами, мак, солодкий сир, яблука (ягоди напевно будуть текти) і фантазія закінчилася
Можливо у вас є ідеї смачної, начинки для подальшого колобка.
Приємного апетиту!