Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Абрикосовый джем с миндальными лепестками 8

Як приємно взимку відкрити баночку з варенням і відчути смак літа!
Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему.
Замість мигдальних пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи.
Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати і при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1-1.5 літра джему.
Інгредієнти

  • 1 кг абрикосів
  • 800-900 г цукру
  • 80-100 г мигдальних пелюсток

978_01005703e_2987_p
Приготування
Абрикоси ретельно помити.
978_025703e_2994_p
Видалити кісточки.
978_035703e_2999_p


Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.
978_045703e_3005_p
Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).
978_055703e_3008_p
Поставити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).
978_0622mur_3012_p
Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою погружного блендера.
978_0722mur_3023_p
Додати пелюстки.
978_0822mur_3030_p
Перемішати.
Варити, при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.
978_0922mur_3033_p
Підготувати баночки і кришечки.
Для цього їх треба добре вимити.
Потім поставити в духовку, догори дном.
Включити духовку на 100 градусів.
Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.
978_01079ffm_3036_p
У гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте акуратні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).
978_01179ffm_3041_p
Закрити кришечками.
Дати охолонути і прибрати в холодильник.
978_01279ffm_3044_p

978_01910wx_3058_6hi
Смачного!
Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.