
Як приємно взимку відкрити баночку з варенням і відчути смак літа!
Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему.
Замість мигдальних пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи.
Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати і при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1-1.5 літра джему.
Інгредієнти
- 1 кг абрикосів
- 800-900 г цукру
- 80-100 г мигдальних пелюсток
Приготування
Абрикоси ретельно помити.
Видалити кісточки.
Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.

Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).

Поставити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).

Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою погружного блендера.

Додати пелюстки.

Перемішати.
Варити, при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.

Підготувати баночки і кришечки.
Для цього їх треба добре вимити.
Потім поставити в духовку, догори дном.
Включити духовку на 100 градусів.
Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.

У гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте акуратні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).

Закрити кришечками.
Дати охолонути і прибрати в холодильник.


Смачного!
Leave a Reply