Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками

» » Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками

Як приємно взимку відкрити баночку з варенням і відчути смак літа!
Пропоную простий, але дуже смачний рецепт джему.
Замість мигдальних пелюсток можна використовувати цілий мигдаль або волоські горіхи.
Я зберігаю такий джем в холодильнику, але можна зберігати і при кімнатній температурі.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 1-1.5 літра джему.
Інгредієнти

  • 1 кг абрикосів
  • 800-900 г цукру
  • 80-100 г мигдальних пелюсток

Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Приготування
Абрикоси ретельно помити.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Видалити кісточки.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Абрикоси покласти в каструлю, засипати цукром.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Залишити на 3-4 години (для того, щоб абрикоси пустили сік).
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Поставити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, протягом 15-20 хвилин (пінку знімати).
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Якщо ви хочете, щоб джем був без шматочків, подрібніть його за допомогою погружного блендера.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Додати пелюстки.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Перемішати.
Варити, при постійному помішуванні, протягом 5-7 хвилин.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Підготувати баночки і кришечки.
Для цього їх треба добре вимити.
Потім поставити в духовку, догори дном.
Включити духовку на 100 градусів.
Потримати баночки в духовці протягом 10-15 хвилин.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
У гарячі баночки розлити гарячий джем (будьте акуратні, використовуйте прихватки, щоб не обпектися).
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Закрити кришечками.
Дати охолонути і прибрати в холодильник.
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками

Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками
Смачного!
Абрикосовий джем з мигдальними пелюстками обновлено: Січень 31, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика