Австрійський яблучний штрудель

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Австрийский яблочный штрудель 7

Опис рецепта:
Австрійський штрудель з яблуками виходить дуже соковитим з тонким тестом і золотий хрусткою скоринкою.

Інгредієнти (На 8 і більше чол.):

  • Пшеничне борошно – 270 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Сіль – 0,5 ч.л
  • Масло вершкове – 120 г
  • Багет – 50 г
  • Ізюм темний – 80 г
  • Волоський горіх – 100 г
  • Яблука – 6 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 150 г
  • Кориця мелена – 1 ч.л
  • Цукрова пудра – 40 г

Покроковий рецепт з фото:
1376732115__1-1
1. Змішуємо 250 г просіяного борошна, сіль, рослинне масло і 125 мл води в широкій мисці. Активно замішуємо тісто 10 хвилин і звертаємо в гладкий і еластичний куля, вкриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30-40 хвилин відпочивати.
1376732116__2-1
2. Підсушуємо в духовці скибочки багета в духовці і подрібнюємо в блендері до дрібної крихти. Обсмажуємо їх на 30 г вершкового масла при середньому вогні пару хвилин, помішуючи.
1376732117__3-1


3. Нарізаємо волоські горіхи і змішуємо з промитими і підсушеним родзинками.
1376732078__4
4. Своїм та витираємо яблука паперовим рушником, видаляємо плодоніжки і серцевину, ріжемо, збризкуємо лимонним соком і відправляємо до горіхово-ізюмних суміші. Приправляємо цукром і корицею.
1376732031__5
5. Посипаємо робочу поверхню половиною залишилася борошна і розгортає тісто качалкою. Акуратно перекладаємо його на чисте бавовняну рушник, і обережно розтягуємо тісто знизу поки воно не стане прозорим.
1376732054__6
6. Змащуємо тісто 20 г розтопленого вершкового масло і посипаємо сухариками. Залишаємо 3 порожні краю по 4-5 см, а з одного з довгих сторін – 15 см. Зверху хлібних крихт рівномірно викладаємо начинку і звертаємо все в рулет, загинаючи короткі краї всередину, а широку порожню сторону в самому кінці, використовуючи рушник.
1376732031__7
7. Змащуємо порожні краю 20 г топленого вершкового масла, поки загортаємо.
1376732102__8
8. Відправляємо штрудель в духовку на деку з пекарської папером на 40-45 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо рулет 1-2 рази і змащуємо 30 г вершкового масла.
1376732065__10
9. Готову випічку перекладаємо на решітку разом з папером / фольгою і змащуємо 20 г вершкового масла. Щедро посипаємо його цукровою пудрою.
1376732100__11
10. Ріжемо штрудель на шматки по 5-7 см і подаємо теплим.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.