
У цьому сезоні я якось особливо сильно налягла на журавлину 🙂 Прямо очі на неї відкрилися. Сьогодні я ділюся з вами черговим рецептом випічки з журавлиною. І це буде кекс. А ще – відмінне ароматичне поєднання журавлини з апельсином, вже перевірене на апельсиново-журавлинному печиві, рецепт якого я давала на початку цього тижня.
Свіжа (або заморожена) журавлина в кексі доречно контрастує з солодким тістом. Якщо вас бентежить такий контраст, ви можете використовувати сушену журавлину замість свіжої.
Інгредієнти для апельсиново-журавлинного кексу:
- 220 г вершкового масла
- 300 г цукру
- 4 яйця
- цедра середнього апельсина
- 150 г сметани
- 60 мл апельсинового соку
- 425 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
- 120 г журавлини (заморожену розморозити, рідину злити)
Для прикрас:
- 50 г цукрової пудри
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. нарубаних горіхів
- 1 ст.л. нарубаної сушеної журавлини
Приготування апельсиново-журавлинного кексу:
Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо цедру, а також яйця, по одному, добре збиваючи після кожного.
Додаємо половину борошна, просіяного з сіллю, содою і розпушувачем. Вимішуємо. Додаємо сметану і апельсиновий сік, знову вимішуємо. Кладемо залишок борошняної суміші і замішуємо тісто.
Журавлину обсушуємо паперовими рушниками і обвалююємо у борошні.
Додаємо в тісто і перемішуємо – максимально акуратно, щоб не розчавити ягоди.
Перекладаємо тісто в змащену вершковим маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45-60 хвилин.
Остужуємо.
Поки остигає кекс, готуємо глазур. Для цього змішуємо цукрову пудру з ложкою соку і збиваємо. Якщо глазур занадто густа – додаємо потроху сік, поки не вийде середньотекуча маса.
Отриманою глазур’ю поливаємо кекс. Посипаємо горіхами і журавлиною.
Приємного чаювання!
Leave a Reply