Апельсинові капкейкі з шоколадом

» » Апельсинові капкейкі з шоколадом
Апельсинові капкейкі з шоколадом

Давненько у нас не було випічки з кремом. Я, наприклад, вже навіть скучила за нею 🙂 Тому не буду більше тягнути – даю рецепт нових ароматних і дуже смачних капкейків. У них об’єднується аромат апельсина і два види шоколаду – білий і гіркий. У сумі виходить дуже вдале поєднання – і за смаками, і за текстурою.

Я додала в свій крем трохи помаранчевого гелевого барвника. Ви, зрозуміло, можете обійтися і без нього – у вас вийдуть кекси з білим кремом з невеликими вкрапленнями помаранчевої цедри.

Інгредієнти для апельсинових капкейків з шоколадом на 12 штук:

Для кексів:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 180 г цукру
  • 4 жовтки
  • 1 середній апельсин
  • 250 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. соди
  • 100 г сметани або кефіру
  • 100 г шоколаду (50 г гіркого, 50 г білого)

Для італійського вершкового крему:

  • 2 білка від яєць С-1 або Д-1
  • 90 г цукру
  • 30 мл води
  • 275 г вершкового масла кімнатної температури
  • пара крапель оранжевого гелевого барвника
  • цедра 1 невеликого апельсина

Приготування апельсинових капкейков з шоколадом:

Готуємо кекси. Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції. Додаємо цедру і жовтки, знову збиваємо.

 

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Додаємо половину просіяного з сіллю, содою і розпушувачем борошна, перемішуємо. Додаємо сметану, знову вимішуємо. Додаємо другу половину борошна і замішуємо однорідне тісто.

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Шоколад для тіста рубаємо до стану крихти. Додаємо в тісто і перемішуємо.

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Розкладаємо тісто по формах і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до сухого сірника, близько 25-30 хвилин. Виймаємо і Остуджуємо.

Готуємо крем.

Готуємо вершковий крем. 50 г цукру і воду вливаємо в ківш. Цукор, що залишився змішуємо з білками і збиваємо міксером до стану легкої піни.

Ківш з цукром і водою на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо, поки суміш не досягне температури 116-118 градусів (для заміру вам буде потрібно термометр для карамелі). Можна ризикнути і зловити потрібну консистенцію шляхом проби на м’яку кульку: якщо ви капнете сироп в чашку з холодною водою, він застигне в краплю, яку можна розім’яти пальцями. Але з термометром, природно, вірніше.

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Знімаємо сироп з вогню. Продовжуємо збивати білки і в процесі тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп. Збиваємо до щільної блискучої піни, до жорстких піків.

Збиваємо масу, поки вона не прийме кімнатну температуру, близько 5 хвилин. Потім починаємо додавати нарізане на невеликі кубики м’яке вершкове масло, по 2-3 кубика за раз, роблячи невелику паузу після кожного додавання. У підсумку крем повинен стати однорідним, гладеньким.

Додаємо в крем цедру і барвник, вимішуємо.

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Кладемо крем в кондитерський мішок з насадкою і викладаємо його на остиглі кекси.

Подаємо.

Апельсинові капкейкі з шоколадом

Приємного чаювання!

Апельсинові капкейкі з шоколадом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика