Батончики із сухофруктів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Ось він — довгоочікуваний десерт для тих, хто постить і вегетаріанців 🙂 А ще — просто для любителів всяких-різних сухофруктів і горіхів 🙂 Фруктові батончики. У них немає ні додаткового цукру, ні меду, ні арахісової пасти (останні два інгредієнта, до речі, досить сильні алергени). Все тримається на клейкості самих сухофруктів 🙂 Особисто для мене це смачніше батончиків мюслі, в яких є ще й вівсянка.

Коротше, готуйте і радійте життю 🙂

Інгредієнти для батончиків із сухофруктів на 16-20 штук:

  • 150 г фініків без кісточки
  • 120 г кураги
  • 120 г родзинок
  • 120 г чорносливу без кісточки
  • 80 г сушеної журавлини
  • 200 г суміші горіхів на ваш смак (у мене арахіс і фундук)
  • 1 невеликий лимон

Мед на фото в розрахунок не беремо — в процесі обійшлося без нього.

fruktovye-batonchiki-1

Приготування батончиків із сухофруктів:

Перемелюємо фініки. Якщо їх спроможний «узяти» ваш занурювальний блендер — дійте за його допомогою. Якщо ні — м’ясорубкою з дрібними гратами, пропустити 2 рази. Повинна вийти тягуча клейка маса.

fruktovye-batonchiki-3

Горіхи рубаємо в блендері.

fruktovye-batonchiki-2

Решту сухофруктів теж кладемо в блендер, додаємо нарізаний скибочками лимон (носик і попку відрізаємо).

fruktovye-batonchiki-4

И рубаємо.

fruktovye-batonchiki-5

З’єднуємо всі інгредієнти. Вимішуємо.

fruktovye-batonchiki-6

Розкачуємо між двома шарами пергаменту в прямокутник або квадрат. Товщина шару — близько 6 мм.

fruktovye-batonchiki-7

Нарізаємо на прямокутники (розміри — за вашим бажанням і розсудом).

Далі батончики бажано підсушити. Найкраще це зробити в сушарці для овочів. Якщо такого девайса немає — розігріваємо духовку до 70 градусів (якщо вона дозволяє) — і сушимо 4-5 годин. Якщо духовка не передбачає такого низькотемпературного режиму — сушимо на підносі на пергаменті 6-7 днів при кімнатній температурі, перевертаючи пару разів на день.

Зберігати можна довго 🙂

fruktovye-batonchiki

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.