
Ось він – довгоочікуваний десерт для тих, хто постить і вегетаріанців 🙂 А ще – просто для любителів всяких-різних сухофруктів і горіхів 🙂 Фруктові батончики. У них немає ні додаткового цукру, ні меду, ні арахісової пасти (останні два інгредієнта, до речі, досить сильні алергени). Все тримається на клейкості самих сухофруктів 🙂 Особисто для мене це смачніше батончиків мюслі, в яких є ще й вівсянка.
Коротше, готуйте і радійте життю 🙂
Інгредієнти для батончиків із сухофруктів на 16-20 штук:
- 150 г фініків без кісточки
- 120 г кураги
- 120 г родзинок
- 120 г чорносливу без кісточки
- 80 г сушеної журавлини
- 200 г суміші горіхів на ваш смак (у мене арахіс і фундук)
- 1 невеликий лимон
Мед на фото в розрахунок не беремо – в процесі обійшлося без нього.
Приготування батончиків із сухофруктів:
Перемелюємо фініки. Якщо їх спроможний “узяти” ваш занурювальний блендер – дійте за його допомогою. Якщо ні – м’ясорубкою з дрібними гратами, пропустити 2 рази. Повинна вийти тягуча клейка маса.
Горіхи рубаємо в блендері.
Решту сухофруктів теж кладемо в блендер, додаємо нарізаний скибочками лимон (носик і попку відрізаємо).
И рубаємо.
З’єднуємо всі інгредієнти. Вимішуємо.
Розкачуємо між двома шарами пергаменту в прямокутник або квадрат. Товщина шару – близько 6 мм.
Нарізаємо на прямокутники (розміри – за вашим бажанням і розсудом).
Далі батончики бажано підсушити. Найкраще це зробити в сушарці для овочів. Якщо такого девайса немає – розігріваємо духовку до 70 градусів (якщо вона дозволяє) – і сушимо 4-5 годин. Якщо духовка не передбачає такого низькотемпературного режиму – сушимо на підносі на пергаменті 6-7 днів при кімнатній температурі, перевертаючи пару разів на день.
Зберігати можна довго 🙂
Смачного!
Leave a Reply