Блонди з лавандою і мигдалем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цього року мені дісталася непогана порція лаванди, яку виростила на дачі мама моєї подруги. Вона дуже ароматна і просто чудова. Тому я, мабуть, продовжу свої експерименти з лавандовою випічкою і десертами. Сьогодні на порядку денному – блонди з лавандою, мигдалем і двома видами шоколаду. Дуже смачні 🙂

В принципі, ви можете приготувати цю випічку і без лаванди – просто додайте замість неї ванільну есенцію або ванільний цукор.

Інгредієнти:

  • 175 г вершкового масла
  • 2 ч.л. сухих квіток лаванди
  • 220 г коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 220 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 100 г мигдалю
  • 50 г білого шоколаду
  • 50 г гіркого або молочного шоколаду

 

blondi-s-lavandoi-1

Приготування:

Масло і лаванду кладемо в кухлик.

lavandovoe-pechenie-3

Ставимо на вогонь і розтоплюємо масло. Даємо постояти 10 хвилин, потім проціджуємо. Квітки викидаємо.

Додаємо цукор і яйця, розмішуємо віночком до однорідного стану.

blondi-s-lavandoi-2

Додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуємо тісто. Додаємо нарубані горіхи і шоколад, перемішуємо.

blondi-s-lavandoi-3

Перекладаємо тісто в застелену пергаментом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 25-30 хвилин, поки центр не схопиться.

Остужаємо, нарізаємо і подаємо.

blondi-s-lavandoi

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.