
Цього року мені дісталася непогана порція лаванди, яку виростила на дачі мама моєї подруги. Вона дуже ароматна і просто чудова. Тому я, мабуть, продовжу свої експерименти з лавандовою випічкою і десертами. Сьогодні на порядку денному – блонди з лавандою, мигдалем і двома видами шоколаду. Дуже смачні 🙂
В принципі, ви можете приготувати цю випічку і без лаванди – просто додайте замість неї ванільну есенцію або ванільний цукор.
Інгредієнти:
- 175 г вершкового масла
- 2 ч.л. сухих квіток лаванди
- 220 г коричневого цукру
- 2 яйця
- 220 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 100 г мигдалю
- 50 г білого шоколаду
- 50 г гіркого або молочного шоколаду
Приготування:
Масло і лаванду кладемо в кухлик.
Ставимо на вогонь і розтоплюємо масло. Даємо постояти 10 хвилин, потім проціджуємо. Квітки викидаємо.
Додаємо цукор і яйця, розмішуємо віночком до однорідного стану.
Додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно, замішуємо тісто. Додаємо нарубані горіхи і шоколад, перемішуємо.
Перекладаємо тісто в застелену пергаментом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 25-30 хвилин, поки центр не схопиться.
Остужаємо, нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply