
Не так давно в спадок від свекрухи мені дісталася кулінарна книга про випічку 1970 року випуску. Надкорисне виявилося видання – у ньому знайшлася маса рецептів пирогів, пиріжків, тортів, тістечок і печива. Найбільша цінність, мабуть, полягає в простоті цих рецептів, у відсутності в них мудрих інгредієнтів – все відповідає скупій радянській реальності. Представляю вам один з рецептів цієї книги.
Інгредієнти:
- 500 г свіжої або замороженої вишні без кісточок
- 170 г м’якого вершкового масла
- 3 яйця
- 170 г цукрової пудри
- 170 г борошна
- ванільний цукор або ванілін
Масло розтираємо з половиною цукрової пудри, ванільним цукром або ваніліном і жовтками.
Білки збиваємо в міцну піну з пудрою що залишилася і дрібкою солі.
Акуратно з’єднуємо білкову та жовткову суміші, просіваємо в них борошно, обережно вимішуємо тісто.
Викладаємо тісто в роз’ємну форму, зверху викладаємо вишню.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Leave a Reply