Бісквітний пиріг з вишнями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Бисквитный пирог с вишнями 1

Не так давно в спадок від свекрухи мені дісталася кулінарна книга про випічку 1970 року випуску. Надкорисне виявилося видання – у ньому знайшлася маса рецептів пирогів, пиріжків, тортів, тістечок і печива. Найбільша цінність, мабуть, полягає в простоті цих рецептів, у відсутності в них мудрих інгредієнтів – все відповідає скупій радянській реальності. Представляю вам один з рецептів цієї книги.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої або замороженої вишні без кісточок
  • 170 г м’якого вершкового масла
  • 3 яйця
  • 170 г цукрової пудри
  • 170 г борошна
  • ванільний цукор або ванілін

pirog-vishnya-1

Масло розтираємо з половиною цукрової пудри, ванільним цукром або ваніліном і жовтками.

bisc-vish-1

Білки збиваємо в міцну піну з пудрою що залишилася і дрібкою солі.

pirog-vishnya-3

Акуратно з’єднуємо білкову та жовткову суміші, просіваємо в них борошно, обережно вимішуємо тісто.

pirog-vishnya-4

Викладаємо тісто в роз’ємну форму, зверху викладаємо вишню.

pirog-vishnya-5

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.

pirog-vishnya-6

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.