Бісквітний рулет з морозивом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Бисквитный рулет с мороженым

Божественний бісквітний рулетик з ніжним ванільним морозивом , збитими вершками і шоколадом – мрія будь-якого ласуна ! Воістину смачний і дуже красивий десерт!

Потрібно відзначити , що такий рулет можна запросто приготувати з будь-яким іншим вашим улюбленим морозивом. Більше того , до нього також можна додати свіжі або консервовані фрукти ( тільки не дуже водянисті ) .

Однією з особливостей цього десерту залишається його зберігання і подача. Так як начинка страви представлена ​​у вигляді морозива , тому його не можна довго зберігати при кімнатній температурі ( потече ) . Але перед самою подачею його , навпаки , потрібно хвилин 10 потримати поза холодильником , щоб морозиво стало м’яким (але ще не встигло розтанути ) .

Повірте , це неперевершений десерт , який підкорить будь-якого гурмана. Неодмінно приготуйте його для своїх близьких і гостей. Всі залишаться задоволеними !

Отже, які ж продукти нам знадобляться для приготування бісквітного рулету з морозивом :

  • какао- порошок – 1 /3 ст.
  • борошно – 2 / 3 склянки
  • екстракт ванільний – 3 / 4 ч.л.
  • сіль – 1 / 2 ч.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • курячі яйця – 4 шт.
  • цукор – 2 ст.л. + 3 / 4 склянки
  • кориця мелена – 1 / 2 ч. л. + 2 ч.л.
  • вершки для збивання – 1 стакан
  • морозиво ванільне – 700 г
  • вершкове масло – для змащування форми
  • шоколад чорний – для прикраси

Як приготувати бісквітний рулет з морозивом :

1 . Отже, почнемо з того , що поставимо розігріватися нашу духовку ( до 190 градусів). Потім застиляємо деко ( в даному випадку з розміром 38,5 х26 , 5 см) пекарським папером і змащуємо його вершковим маслом.
2 . Тепер просіюємо у велику миску борошно , 1 / 3 склянки какао , розпушувач , сіль , а також 1 / 2 ч. л. кориці ( перемішуємо ці інгредієнти між собою).
3 . Далі відокремлюємо дуже акуратно білки від жовтків. І вже в іншій мисці збиваємо міксером яєчні білки ( на високій швидкості ) до утворення стійких піків ( врахуйте , що білки повинні бути охолодженими , і в них не повинно потрапити ні краплі жовтків !) . Додаємо поступово до білків 1 / 4 склянки цукру і добре збиваємо все (до розчинення цукру).
4 . Знову – таки , в іншій ( великий) мисці збиваємо вже яєчні жовтки ( на високій швидкості), додаємо до них ванілін , а також 1 / 2 склянки цукру. Після цього акуратно вмішуємо кухонною лопаткою яєчні жовтки в борошняну масу , а потім також акуратно вмішуємо і білки ( робимо все це плавними рухами , щоб не зіпсувати повітряну структуру збитих білків і жовтків ) .
5 . Тепер акуратно викладаємо ( переливаємо ) тісто на деко. Ставимо його у вже розігріту духовку на 12-15 хвилин.
6 . Розкладаємо на столі кухонний рушник і присипаємо його какао- порошком. Коли ж корж буде готовий , акуратно переносимо його на рушник. Прибираємо папір. Тепер , починаючи з вузького боку , звертаємо корж в рулет ( допомагаємо собі рушником) . Охолоджуємо його протягом години .
7 . Викладаємо ванільне морозиво у велику миску і залишаємо його при кімнатній температурі , поки воно не стане трохи м’яким , але не талим (це важливо !) ! Додаємо до нього 2 ч. л. кориці. Розгортаємо наш корж і змащуємо морозивом.
8 . Звертаємо корж в рулет з того ж краю , але вже без рушника . Тепер викладаємо рулет з морозивом в морозостійкий посуд і відправляємо його в морозилку (приблизно на 3-4 години , не менше) .
9 . Збиваємо в невеликій мисці охолоджені вершки і 2 ст. л . цукру до утворення стійких піків.
10 . Тепер же залишилося тільки дістати наш рулет з холодильника , прикрасити його збитими вершками ( викладаємо їх зверху за допомогою звичайної ложки і розрівнюємо ножем) . А зверху прикрашаємо пластинами шоколаду ( або ж ви можете його просто натерти або розтопити на водяній бані) . Розрізаємо рулет на порційні шматочки і подаємо до столу!

15_11_02_13_11

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.