Бісквіт з вишнею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...
Бісквіт з вишнею 16

Дуже простий у приготуванні пиріг, робиться швидко, результат радує)
«Вишня — шоколад — бісквіт» — гарне поєднання, та й сезонні ягоди зобов’язують.
Як не куплю ягоди, проживають вони на моїй кухні не більше 50 хвилин)
З’їдаються моментально усіма членами нашої невеликої сім’ї і до випічки власне не доживають)

Спеціально для Брауні, його я покажу трохи пізніше, сходила і купила пакет замороженої вишні, мотивуючи себе словами «- сезон же»))) Брауні з’їли відразу, довелося пекти ще пиріг із залишків вишні).
Вийшло дуже ніжно, бісквітно, з кислинкою вишні, захоплюючим шоколадним ароматом і неймовірно повітряно.
Печеться такий пиріг дуже швидко і абсолютно не складно, тому рекомендую)

Рецепт:

Інгредієнти на квадратну форму 20 * 20:

тісто:

  • 4 яйця
  • 120 гр. муки.
  • 120 гр .цукру.
  • Розпушувач 1 ч.л.

начинка:

  • Вишня: 80 гр.
  • Борошно: 1 ст.л.

глазур:

  • Білий шоколад: 50 гр.
  • Темний шоколад: 60 гр.
  • Вершки: 2 ст.л.

Приготування:

Готуємо бісквіт:

Яйця поділяємо на білки і жовтки.

До жовтків додаємо 100 гр цукру і збиваємо на максимальній швидкості міксера, до пишної побілілої, стійкої піни.

6a63597fdc4dcbf303690472520cff2c

Віночок миєму, збиваємо білки з цукром, що залишився.

Щоб білки збили легше і краще, при збиванні всипати дрібку солі, починати збивати білки на мінімальних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість, коли з’явиться стійка піна, влити 1 ч.л. лимонного соку і поступово починати вводити цукор, що залишився.

b1dd56ae0ba27fafa573655c66e9f149

Білки досить збиті, коли піки не опадають, а білки не «тікають» з миски при її перевертанні догори дном.

Вливаємо жовтки в білки і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб білки не осіли.

af6891cdba7f1413ef4213e03cfd6226

033dc319e6ab761bee5a13a422fe57f2

Просіваємо прямо в збиті яйця, борошно з розпушувачем і акуратно, загортаємо рухами лопатки, снизу вгору, вкутуємо борошно в яєчно-цукрову піну.

033dc319e6ab761bee5a13a422fe57f2

Вишню розморозити і дати стекти зайвій волозі, якщо вишня свіжа, витягнути кісточки.

Розморожену вишню добре присипати борошном, щоб вона не віддавала бісквіту весь свій сік при випіканні.

Форму змастити маслом і присипати борошном, зайву муку добре струсити.

Вилити тісто у форму і розподілити лопаткою.

Викласти вишню по поверхні тіста, злегка вдавлюючи її всередину.

6a6925f4c2d13a5baccb28ab2063a44e

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 С, близько 40-50 хвилин.

Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою.

881835e4460d4b47d6fae7d9b92c130b

Раджу, щоб пиріг не осів, перші 30 хвилин дверцята духовки не відкривати.

Готовий пиріг вийняти, остудити у формі близько 1,5 години, витягнути і покрити шоколадною глазур’ю.

842b0c4b06a8da879d10bd9b976ee08d

Для глазурі:

Шоколад поламати в миску, залити вершками і поставити в мікрохвильовку на 15 секунд, після сигналу мікрохвильовки, шоколад активно перемішати лопаткою, при необхідності поставити ще на 15 секунд, і знову перемішати і так до тих пір, поки маса не стане однорідною, без шматочків шоколаду .

8bf244e9e144798dc071b4f4698d259b

1f79ed6b878c5c34208804e16b152e5f

c2ebb91534872118a3de7134367ada8d

Покрити пиріг глазур’ю, виливаючи глазур в середину пирога і допомагаючи лопаткою розтектися по всьому пирогу.

Поставити в холодильник на 2-3 години.

Пиріг готовий.

a7e66a5dd1833d1fce7110861878b886

Приємного чаювання!)

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.