Дуже простий у приготуванні пиріг, робиться швидко, результат радує)
“Вишня – шоколад – бісквіт” – гарне поєднання, та й сезонні ягоди зобов’язують.
Як не куплю ягоди, проживають вони на моїй кухні не більше 50 хвилин)
З’їдаються моментально усіма членами нашої невеликої сім’ї і до випічки власне не доживають)
Спеціально для Брауні, його я покажу трохи пізніше, сходила і купила пакет замороженої вишні, мотивуючи себе словами “- сезон же”))) Брауні з’їли відразу, довелося пекти ще пиріг із залишків вишні).
Вийшло дуже ніжно, бісквітно, з кислинкою вишні, захоплюючим шоколадним ароматом і неймовірно повітряно.
Печеться такий пиріг дуже швидко і абсолютно не складно, тому рекомендую)
Рецепт:
Інгредієнти на квадратну форму 20 * 20:
тісто:
- 4 яйця
- 120 гр. муки.
- 120 гр .цукру.
- Розпушувач 1 ч.л.
начинка:
- Вишня: 80 гр.
- Борошно: 1 ст.л.
глазур:
- Білий шоколад: 50 гр.
- Темний шоколад: 60 гр.
- Вершки: 2 ст.л.
Приготування:
Готуємо бісквіт:
Яйця поділяємо на білки і жовтки.
До жовтків додаємо 100 гр цукру і збиваємо на максимальній швидкості міксера, до пишної побілілої, стійкої піни.
Віночок миєму, збиваємо білки з цукром, що залишився.
Щоб білки збили легше і краще, при збиванні всипати дрібку солі, починати збивати білки на мінімальних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість, коли з’явиться стійка піна, влити 1 ч.л. лимонного соку і поступово починати вводити цукор, що залишився.
Білки досить збиті, коли піки не опадають, а білки не “тікають” з миски при її перевертанні догори дном.
Вливаємо жовтки в білки і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб білки не осіли.
Просіваємо прямо в збиті яйця, борошно з розпушувачем і акуратно, загортаємо рухами лопатки, снизу вгору, вкутуємо борошно в яєчно-цукрову піну.
Вишню розморозити і дати стекти зайвій волозі, якщо вишня свіжа, витягнути кісточки.
Розморожену вишню добре присипати борошном, щоб вона не віддавала бісквіту весь свій сік при випіканні.
Форму змастити маслом і присипати борошном, зайву муку добре струсити.
Вилити тісто у форму і розподілити лопаткою.
Викласти вишню по поверхні тіста, злегка вдавлюючи її всередину.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 С, близько 40-50 хвилин.
Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою.
Раджу, щоб пиріг не осів, перші 30 хвилин дверцята духовки не відкривати.
Готовий пиріг вийняти, остудити у формі близько 1,5 години, витягнути і покрити шоколадною глазур’ю.
Для глазурі:
Шоколад поламати в миску, залити вершками і поставити в мікрохвильовку на 15 секунд, після сигналу мікрохвильовки, шоколад активно перемішати лопаткою, при необхідності поставити ще на 15 секунд, і знову перемішати і так до тих пір, поки маса не стане однорідною, без шматочків шоколаду .
Покрити пиріг глазур’ю, виливаючи глазур в середину пирога і допомагаючи лопаткою розтектися по всьому пирогу.
Поставити в холодильник на 2-3 години.
Пиріг готовий.
Приємного чаювання!)