
Давненько не було тут рецептів десертів. Поповнюю копілочку чудовим ванільним пудингом з солодкими і ароматними персиками. Ловимо втікаюче літо за хвіст, так би мовити 🙂 Взимку, звичайно, можна проробити те ж саме з персиками з банки, але аромат свіжих вони все ж не повторять.
Тут я використовувала натуральну ваніль в стручках, але приблизно з тим же успіхом тут можна задіяти ванільну есенцію або ванільний цукор на натуральній ароматичній основі (я зараз зовсім не про ванілін).
Інгредієнти на 6 порцій:
Для ванільного пудингу:
- 4 жовтки
- 40 г кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)
- 125 г цукру
- 500 мл молока
- 1 стручок ванілі
Для персикового пюре:
- 3 великих персика
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 1 ст.л. лимонного соку
Приготування:
Готуємо заварний крем. Жовтки збиваємо з 100 г цукром і крохмалем до отримання пишної світлої маси.
Стручок ванілі розрізаємо на 2 частини вздовж і вискребаємо насіння.
Кладемо насіння і сам стручок в кухлик, вливаємо молоко і ставимо на конфорку. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Потім проціджуємо і при постійному розмішуванні віночком вливаємо тонкою цівкою в жовткову суміш. Переливаємо назад в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Варимо, постійно помішуючи віночком, до загустіння. Знімаємо з вогню. Перекладаємо в миску, накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо остигати. Я остуджую на крижаній бані для прискорення процесу.
З персиків видаляємо кісточки й счищаємо шкірку. Ріжемо на шматочки. Частину відкладаємо для верху.
До решти додаємо лимонний сік і цукрову пудру, перемелюємо до стану пюре.
У склянки укладаємо пудинг, поверх нього – персикове пюре.
І відкладені нарізані шматочки персика.
Даємо постояти пару годин в холодильнику і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply