Ванільний пудинг з персиками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Давненько не було тут рецептів десертів. Поповнюю копілочку чудовим ванільним пудингом з солодкими і ароматними персиками. Ловимо втікаюче літо за хвіст, так би мовити 🙂 Взимку, звичайно, можна проробити те ж саме з персиками з банки, але аромат свіжих вони все ж не повторять.

Тут я використовувала натуральну ваніль в стручках, але приблизно з тим же успіхом тут можна задіяти ванільну есенцію або ванільний цукор на натуральній ароматичній основі (я зараз зовсім не про ванілін).

Інгредієнти на 6 порцій:

Для ванільного пудингу:

  • 4 жовтки
  • 40 г кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)
  • 125 г цукру
  • 500 мл молока
  • 1 стручок ванілі

Для персикового пюре:

  • 3 великих персика
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. лимонного соку

vanilny-puding-s-persikom-1

Приготування:

Готуємо заварний крем. Жовтки збиваємо з 100 г цукром і крохмалем до отримання пишної світлої маси.

vanilny-puding-s-persikom-3

Стручок ванілі розрізаємо на 2 частини вздовж і вискребаємо насіння.

vanilny-puding-s-persikom-2

Кладемо насіння і сам стручок в кухлик, вливаємо молоко і ставимо на конфорку. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Потім проціджуємо і при постійному розмішуванні віночком вливаємо тонкою цівкою в жовткову суміш. Переливаємо назад в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Варимо, постійно помішуючи віночком, до загустіння. Знімаємо з вогню. Перекладаємо в миску, накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо остигати. Я остуджую на крижаній бані для прискорення процесу.

vanilny-puding-s-persikom-4

З персиків видаляємо кісточки й счищаємо шкірку. Ріжемо на шматочки. Частину відкладаємо для верху.

vanilny-puding-s-persikom-5

До решти додаємо лимонний сік і цукрову пудру, перемелюємо до стану пюре.

vanilny-puding-s-persikom-6

У склянки укладаємо пудинг, поверх нього – персикове пюре.

vanilny-puding-s-persikom-7

І відкладені нарізані шматочки персика.

Даємо постояти пару годин в холодильнику і подаємо.

vanilny-puding-s-persikom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.