
Інгредієнти
- 200 мл вершків 33-35%
- 250 г Маскарпоне (або Альметте)
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 200 г шоколаду
- 3 ч.л. какао
- паличка ванілі або 2 ч.л. ванільного цукру
Приготування
Дуже смачне морозиво!
З начинками можна експериментувати – додати подрібнені горіхи, дрібно нарізані фрукти, цукати і т.д.
Якщо у вас немає силіконових формочок, можна використовувати будь-які, відповідні за розміром, формочки.
Якщо шоколад не розтоплюється, або його не вистачило, можна масу просто заморозити. Або у формочках, або в контейнері.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Шоколад розтопити на водяній бані.
Шоколад залити у формочки.
Обертаючи формочку, розподілити шоколад по стінках (трохи шоколаду залишити для донишек).
Поставити в морозилку на 30 хвилин.

Вершки збити (збивати до тих пір, поки вершки не починайте густіти).

Змішати вершки і маскарпоне.

Відокремити білки від жовтків (попередньо яйця вимити з милом або з содою).
Жовтки розтерти з цукром.

Додати жовтки до вершків з маскарпоне, перемішати.

Білки збити в піну.

Додати в вершкову масу, акуратно перемішати.

Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.

Масу розділити на дві частини.
В одну додати какао, перемішати.

В іншу додати насіння ванілі, перемішати.

У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу, наповнюючи їх до середини (я заповнила половину формочок шоколадною масою, половину ванільною).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

Потім викласти масу, що залишилася (на шоколадну викласти ванільну і навпаки), наповнюючи формочки до верху, залишивши з верху 3-4 мм).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.

Потім на масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.

Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Leave a Reply