Ванільно-шоколадне морозиво в шоколадній глазурі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ванильно-шоколадное мороженое в шоколадной глазури 1

Інгредієнти

  • 200 мл вершків 33-35%
  • 250 г Маскарпоне (або Альметте)
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 200 г шоколаду
  • 3 ч.л. какао
  • паличка ванілі або 2 ч.л. ванільного цукру


835_010083n2e_4004_b
Приготування

Дуже смачне морозиво!
З начинками можна експериментувати – додати подрібнені горіхи, дрібно нарізані фрукти, цукати і т.д.
Якщо у вас немає силіконових формочок, можна використовувати будь-які, відповідні за розміром, формочки.
Якщо шоколад не розтоплюється, або його не вистачило, можна масу просто заморозити. Або у формочках, або в контейнері.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
835_0283n2e_4000_b
Шоколад розтопити на водяній бані.
835_0319x84_4007_b


Шоколад залити у формочки.
Обертаючи формочку, розподілити шоколад по стінках (трохи шоколаду залишити для донишек).
Поставити в морозилку на 30 хвилин.
835_0419x84_4016_b
Вершки збити (збивати до тих пір, поки вершки не починайте густіти).
835_0519x84_4018_b
Змішати вершки і маскарпоне.
835_0619x84_4023_b
Відокремити білки від жовтків (попередньо яйця вимити з милом або з содою).
Жовтки розтерти з цукром.
835_0719x84_4027_b
Додати жовтки до вершків з маскарпоне, перемішати.
835_0837scp_4034_b
Білки збити в піну.
835_0937scp_4038_b
Додати в вершкову масу, акуратно перемішати.
835_01037scp_4048_b
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
835_01137scp_4055_b
Масу розділити на дві частини.
В одну додати какао, перемішати.
835_01237scp_4058_b
В іншу додати насіння ванілі, перемішати.
835_01331s42_4063_b
У формочки з шоколадом викласти шоколадну і ванільну масу, наповнюючи їх до середини (я заповнила половину формочок шоколадною масою, половину ванільною).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
835_01431s42_4068_b
Потім викласти масу, що залишилася (на шоколадну викласти ванільну і навпаки), наповнюючи формочки до верху, залишивши з верху 3-4 мм).
Поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
835_01531s42_4128_b
Потім на масу вилити шоколад, розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.
835_016240wp_4222_b

Готове морозиво вийняти з формочок і подавати до столу.
835_0134x3v_4180_6giПриємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.