Несу вам ще один рецепт, простий у виконанні і з самим пересічним складом. Але печиво по ньому виходить дуже смачне. До складу тіста входить картопляний крохмаль, за рахунок якого готове печиво виходить більш розсипчастим при розкусуванні. Якщо у вас немає крохмалю, ви можете замінити його аналогічним кількістю борошна.
Форму печенькові можна надати будь яку – наприклад, зробити джгутики і заплести косички або зобразити завитки. Тут вже – як дозволить ваша фантазія.
Інгредієнти на 20 штук:
- 150 г борошна
- 30 г картопляного крохмалю
- 50 г цукрової пудри
- 50 г ванільного цукру
- 100 г холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 1-2 ст.л. холодної води (по ситуації)
- 1 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. борошна (додатково)
У чаші блендера змішуємо 150 г борошна, крохмаль, цукрову пудру і цукор. Додаємо нарізане кубиками масло і рубаємо до стану жирної крихти.
Додаємо жовток і замішуємо тісто. При необхідності додаємо холодну воду (мені вона знадобилася).
Ділимо тісто навпіл, в одну половину додаємо какао і швидко вимішуємо.
У другу половину додаємо 1 ст.л. борошна і також вимішуємо. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40-60 хвилин.
З кожного виду охолодженого тіста формуємо по 20 кульок.
Беремо по одній кульці різного кольору, з’єднуємо.
Кладемо на деко і Придавлюємо виделкою.
Повторюємо з рештою кульками. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо печиво до злегка золотистого кольору, близько 15 хвилин.
Подаємо. Дуже смачно з холодним молоком.
Смачного!