Ванільно-шоколадне печиво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Несу вам ще один рецепт, простий у виконанні і з самим пересічним складом. Але печиво по ньому виходить дуже смачне. До складу тіста входить картопляний крохмаль, за рахунок якого готове печиво виходить більш розсипчастим при розкусуванні. Якщо у вас немає крохмалю, ви можете замінити його аналогічним кількістю борошна.
Форму печенькові можна надати будь яку – наприклад, зробити джгутики і заплести косички або зобразити завитки. Тут вже – як дозволить ваша фантазія.

Інгредієнти на 20 штук:

  • 150 г борошна
  • 30 г картопляного крохмалю
  • 50 г цукрової пудри
  • 50 г ванільного цукру
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. холодної води (по ситуації)
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. борошна (додатково)

vanilno-shokoladnoe-pechenie-1
У чаші блендера змішуємо 150 г борошна, крохмаль, цукрову пудру і цукор. Додаємо нарізане кубиками масло і рубаємо до стану жирної крихти.
vanilno-shokoladnoe-pechenie-2
Додаємо жовток і замішуємо тісто. При необхідності додаємо холодну воду (мені вона знадобилася).
vanilno-shokoladnoe-pechenie-3
Ділимо тісто навпіл, в одну половину додаємо какао і швидко вимішуємо.
vanilno-shokoladnoe-pechenie-4
У другу половину додаємо 1 ст.л. борошна і також вимішуємо. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 40-60 хвилин.
З кожного виду охолодженого тіста формуємо по 20 кульок.
vanilno-shokoladnoe-pechenie-5
Беремо по одній кульці різного кольору, з’єднуємо.
vanilno-shokoladnoe-pechenie-6
Кладемо на деко і Придавлюємо виделкою.
vanilno-shokoladnoe-pechenie-7
Повторюємо з рештою кульками. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо печиво до злегка золотистого кольору, близько 15 хвилин.
Подаємо. Дуже смачно з холодним молоком.
vanilno-shokoladnoe-pechenie1
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.