Ванільні капкейкі з шоколадно-горіховим кремом

» » Ванільні капкейкі з шоколадно-горіховим кремом
Ванільні капкейкі з шоколадно-горіховим кремом

Ще капкейки! І знову досить прості у виконанні. Шоколадно-горіховий крем тут готується на основі “Нутелли” або іншої аналогічної шоколадно-горіхової пасти. І оскільки смак крему вельми виразний, кекси за основу ми беремо нейтральні.

Сам крем – дуже м’який і вимагає часу на охолодження. Крім того, його обов’язково потрібно класти на повністю остиглі кекси, інакше він може поплисти.

Інгредієнти на 12 штук:

Для кексів:

  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка соди
  • щіпка солі
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 125 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 яйця
  • 125 г кефіру

Для крему:

  • 300 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г Нутелли або іншої шоколадно-горіхової пасти
  • 100 г молочного або темного шоколаду

 

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Готуємо кекси. Борошно просіваємо з розпушувачем, содою і сіллю.

Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції. Додаємо ванільну есенцію і яйця, по одному, добре збиваючи після кожного додавання.

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Додаємо половину борошняної суміші і вимішуємо. Потім – кефір і знову вимішуємо. І залишок борошняної суміші – замішуємо тісто.

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Кладемо тісто у форми (якщо не використовуєте паперові вкладиші, форму потрібно змастити вершковим маслом). Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин.

Готуємо крем. Шоколад розтоплюємо на водяній бані.

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Масло збиваємо з горіховою пастою до однорідного стану. Додаємо шоколад і ще раз збиваємо.

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Перекладаємо крем в кондитерський мішок і викладаємо на остиглі кекси. Ставимо їх на пару годин в холодильник, щоб крем схопився.

Ванільні капкейкі з шоколадно горіховим кремом

Приємного чаювання!

P.S. В якості прикраси у мене на кексах – карамель з мигдальними пелюстками. Робити просто: варимо цукор до стану карамелі. На пергамент насипаємо мигдальні пелюстки, поверх них виливаємо карамель і розмазуємо лопаткою в тонкий шар. Коли застигне – ламаємо на шматки. Все 🙂

Ванільні капкейкі з шоколадно-горіховим кремом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика