
Ще капкейки! І знову досить прості у виконанні. Шоколадно-горіховий крем тут готується на основі “Нутелли” або іншої аналогічної шоколадно-горіхової пасти. І оскільки смак крему вельми виразний, кекси за основу ми беремо нейтральні.
Сам крем – дуже м’який і вимагає часу на охолодження. Крім того, його обов’язково потрібно класти на повністю остиглі кекси, інакше він може поплисти.
Інгредієнти на 12 штук:
Для кексів:
- 300 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка соди
- щіпка солі
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 125 г цукру
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 2 яйця
- 125 г кефіру
Для крему:
- 300 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г Нутелли або іншої шоколадно-горіхової пасти
- 100 г молочного або темного шоколаду
Готуємо кекси. Борошно просіваємо з розпушувачем, содою і сіллю.
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції. Додаємо ванільну есенцію і яйця, по одному, добре збиваючи після кожного додавання.
Додаємо половину борошняної суміші і вимішуємо. Потім – кефір і знову вимішуємо. І залишок борошняної суміші – замішуємо тісто.
Кладемо тісто у форми (якщо не використовуєте паперові вкладиші, форму потрібно змастити вершковим маслом). Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин.
Готуємо крем. Шоколад розтоплюємо на водяній бані.
Масло збиваємо з горіховою пастою до однорідного стану. Додаємо шоколад і ще раз збиваємо.
Перекладаємо крем в кондитерський мішок і викладаємо на остиглі кекси. Ставимо їх на пару годин в холодильник, щоб крем схопився.
Приємного чаювання!
P.S. В якості прикраси у мене на кексах – карамель з мигдальними пелюстками. Робити просто: варимо цукор до стану карамелі. На пергамент насипаємо мигдальні пелюстки, поверх них виливаємо карамель і розмазуємо лопаткою в тонкий шар. Коли застигне – ламаємо на шматки. Все 🙂
Leave a Reply