В оформленні пасхального святкового столу прийнято дотримувати певну стилістику , тому навіть сирно- шоколадний десерт можна оформити у вигляді яєць , адже яйце – це символ нового життя , надії.
У ласунів надія одна – після посту поласувати особливими десертами , і магазинні цукерки та випічка тут не при чому , адже можна зробити прекрасні сирні цукерки в дома, які буду у багато разів смачніше і корисніше. Десерт дозволяє кулінарам проявити фантазію і оригінальність в оформленні – сирні яйця можна зробити навіть на паличках , не кажучи вже про можливості посипання кольоровим драже , кокосовою стружкою або горіхами .
Інгредієнти:
- Сир – 200 г
- Подрібнений чорний шоколад – 100 г
- Білий шоколад – 50 г
- Курага – 60г
- Горіхи – 25 г
- Цукрова пудра – 2-3 ч. л.
- Желатин – 5 г
Приготування:
Желатин залити 1 ст.л. холодної кип’яченої води.
Курагу залити окропом.
Подрібнити в блендері горіхи , курагу , додати желатин і цукрову пудру.
На водяній бані розтопити білий шоколад , додати в нього суміш з горіхів і кураги. Перемішати .
Додати в сир масу з шоколаду , горіхів і кураги , перетерти в однорідну суміш , можна пропустити через м’ясорубку або збити в блендері.
Чорний шоколад розтопити на водяній бані.
З сирної маси зліпити “яйця” , і по черзі опускати їх паличками для суші в чорний шоколад і повертати в масі їх до однорідного покриття шоколаду , і викласти їх на блюдо. Зверху зробити розлучення з білого шоколаду або загорнути в кольорову фольгу. Залишити в холодильнику. Через 2-3 години шоколад і маса всередині застигне.
Десерт подавати до столу охолодженим.
Приємного апетиту!