Інгредієнти
- масло вершкове 100 г
- борошно 200 г
- жовток яєчний 1 шт.
- цукрова пудра 200 г
- вишня без кісточок (свіжа, морожена, консервована)
- сметана 250 г
- яйця 2 шт.
- крохмаль
- ванільний цукор 2 ч. ложки
Смачний і досить швидкий пиріг. Начинка не приторна, з кислинкою, а тісто дуже хрумке.
Розм’якшене масло розтерти зі 100 г цукрової пудри та чайною ложкою ванільного цукру. Додати жовток.
Поступово додавати борошно і вимісити тісто. Руками розподілити тісто по формі для тарту або розємній формі (щоб було дно і бортики товшиною близько 5 мм).Поколоти виделкою і на 10хв поставити у холодильник.
Випікати основу 10-15 хв при температурі 180° С. ( Якщо тісто вздується, легенько проколоти і «здути» коли витягнемо).
Яйця, сметану (чим жирніша — тим смачніше), рештки цукрової пудри і ванільного цукру злегка збити.
Додати крохмаль.
Дістати тісто з духовки. На основу викласти вишню.
Вилити заливку, Випікати далі при температурі 170С. 35-45 хв. Коли начинка повністю загусне — пиріг готовий.
Обов’язково дайте йому вистигнути! А тоді вже — смачного!