Інгредієнти
тісто:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 150 г борошна
крем:
- 250 г вершків 33-35%
- 250 г сиру маскарпоне
- 150 г цукру
також:
- компот з вишні або черешні
- 100 г шоколаду
Приготування
Найсмачніший пиріг!
Вдале поєднання ніжного-ніжного крему, кисленькою вишні і пишного бісквіта.
Замість вишневого компоту можна використовувати заморожену вишню. Її треба розморозити, дати соку стекти, і цим соком просочити бісквіт.
Якщо Ви не змогли купити маскарпоне (це вершковий сир), тут можна почитати, чим його замінити:
Чим замінити Маскарпоне?.
Але я рекомендую готувати саме з маскарпоне.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Яйця збити з цукром (збивати протягом 5-7 хвилин).
Додати борошно, замісити не густо тісто.
Тісто викласти у змащену маслом форму (у мене форма діаметром 26 см).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Випечений корж трохи просочити вишневим компотом.
Викласти на корж вишню (кісточки видалити).
Приготувати крем.
Для цього вершки збити з цукром.
Додати маскарпоне, перемішати.
Викласти крем на вишню.
Шоколад натерти на дрібній тертці.
Посипати пиріг шоколадом.
Поставити в холодильник на 3-4 години.
Приємного апетиту!