Горіховий пиріг на пісочній основі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Якщо ви любите солодку горіхову випічку – то цей пиріг якраз для вас. Його краще подавати невеликими порціями, так як він дуже ситний, і багато його просто не влізе. Від 500 грамів цукру в начинці, які фігурували в оригінальному рецепті з книги Дарії Цвек “Солодке печиво” я залишила всього 300 – на мій погляд це життєво необхідно.
Для начинки ви можете використовувати мигдаль середнього помелу, волоські горіхи, фундук або з суміш. У мене, наприклад, чотири види горіхів в начинці – ще й кешью, крім уже перерахованих.

Інгредієнти на форму 26-28 см:
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 25 г (1 ст.л.) цукру
  • щіпка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 3 ст.л. сметани

Для начинки:

  • 500 г горіхів на свій смак (вказівки по видах см. В анотації до рецепту)
  • 300 г цукру
  • 2 яйця
  • сік і цедра 1 лимона
  • 3 ст.л. сметани

Для глазурі:

  • 100 г шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • 60 мл жирних вершків

pesochnyi-pirog-s-orehami-1
Готуємо основу. Борошно рубаємо в блендері з цукром, сіллю і вершковим маслом (або перетираємо пальцями до стану жирної крихти).
pesochnyi-pirog-s-orehami-2
Додаємо жовток і сметану, замішуємо тісто (це можна зробити у все тому ж блендері).
pesochnyi-pirog-s-orehami-3


Загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник, поки готується начинка.
Горіхи для начинки рубаємо в блендері якомога дрібніше, але не до стану борошна.

pesochnyi-pirog-s-orehami-4
Додаємо цукор і перемішуємо.
pesochnyi-pirog-s-orehami-5
В окремому посуді збиваємо виделкою до однорідного стану лимонний сік, яйця і сметану.
pesochnyi-pirog-s-orehami-6
З’єднуємо сметанну суміш з горіхами.
pesochnyi-pirog-s-orehami-7
Виймаємо тісто з холодильника, знімаємо плівку. Розкачуємо тісто до діаметру, на 3-4 см більше діаметру форми (робимо запас для бортиків). Кладемо тісто у форму, притискаємо до бортиків, зрізаємо надлишки зверху і наколюємо дно виделкою.
pesochnyi-pirog-s-orehami-8
Кладемо в основу начинку і розрівнюємо.
pesochnyi-pirog-s-orehami-9
Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин. Начинка повинна схопитися і злегка зарум’яниться зверху.
Готовий пиріг виймаємо і охолоджуємо.
Готуємо глазур. Для цього розламаний на шматочки шоколад топимо на водяній бані з маслом, додаємо гарячі вершки і перемішуємо до однорідного стану.
Поливаємо глазур’ю остиглий пиріг. Даємо застигнути.
Нарізаємо і подаємо.

pesochnyi-pirog-s-orehami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.