Горіховий торт з масляним кремом

» » Горіховий торт з масляним кремом
Горіховий торт з масляним кремом

Віддаю обіцяний рецепт нового торта до новорічного столу. В його основі – бісквіт дакуаз на горіхах. У відступ від класичного рецепту я використовувала в ньому необхідний мигдаль навпіл з фундуком – на мій погляд, це тільки облагородило смак і додало готовому десерту деяку схожість на “Київський” торт.
Цей торт добре ще й тим, що яйця в ньому використовуються повністю, без залишків: білки йдуть в бісквіт, а жовтки – в крем.

Інгредієнти на форму 20-21 см:
Для бісквіта:

  • 7 яєчних білків
  • 150 г цукру
  • 170 г мигдалю
  • 150 г фундука
  • 30 г борошна

Для крему:

  • 7 жовтків
  • 200 г цукру
  • 50 мл води
  • 180 г вершкового масла кімнатної температури
  • 30 мл Бейліса або кавового лікеру

Горіховий торт з масляним кремом
Готуємо тісто для бісквіта.
Якщо фундук не очищений, кладемо його на деко і відправляємо на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Виймаємо, даємо хвилин 5 охолонути і знімаємо лушпиння.
Фундук і мигдаль кладемо в блендер і рубаємо досить дрібно, але не до стану борошна.
Відважуємо 70 г і відставляємо в сторону (ця кількість нам буде потрібна для обробки боків).
Горіховий торт з масляним кремом
Білки збиваємо з цукром до м’яких піків.
Горіховий торт з масляним кремом
Додаємо горіхи і просіяне борошно, дуже дбайливо перемішуємо рухами знизу вгору, намагаючись видавити якомога менше повітря зі збитих білків.
Горіховий торт з масляним кремом
Розподіляємо тісто по 3 формам, на дно яких покладений пергамент. Якщо форми трохи різного розміру – не біда, ви зможете потім обрізати бісквіти під потрібний діаметр. Пергаментом не нехтувати, інакше буде складно вийняти бісквіти з форм. Поетапне випікання теж не підходить, оскільки тісто сяде в очікуванні своєї черги в духовку.
Горіховий торт з масляним кремом
Відправляємо бісквіти в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. У процесі випікання дверцята не відкриваються.
Готовим бісквітам даємо трохи охолонути у формі, потім виймаємо і повністю охолоджуємо.
Готуємо крем. Збиваємо міксером жовтки до посвітлення маси.
Горіховий торт з масляним кремом
Цукор кладемо в ківш, вливаємо воду. Ставимо на вогонь і уварюємо сироп до стану м’якої кульки, 116-120 градусів.
Горіховий торт з масляним кремом
З того моменту, як цукор розчинитися у воді, сироп не мішаємо, інакше може початися кристалізація.
Не вимикаючи міксера, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп у збиті жовтки. Збиваємо, поки суміш в міксері не охолоне до кімнатної температури. Невеликими частинами додаємо в масу нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо, поки крем не стане густим і гладким.
Горіховий торт з масляним кремом
Додаємо лікер і ще раз збиваємо.
Остиглі коржі вирівнюємо ножем під один діаметр.
Горіховий торт з масляним кремом
Відкладаємо частину крему на декорування верху торта. Рештою кремом прошаровуємо коржі і обмазуємо боки і верх торта.
Бока обсипаємо відкладеними нарубаними горіхами. Прикрашаємо верх.
Ставимо торт в холодильник на пару годин.
Перед подачею даємо 10 хвилин постояти при кімнатній температурі.
Горіховий торт з масляним кремом
Приємного чаювання і з наступаючим новим роком!

Горіховий торт з масляним кремом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика