
Торт – блюдо, яке актуально завжди. Йому будуть раді ваші домашні в будь буденний день, і, зрозуміло, гості – в день святкування дня народження або за іншою радісної події.
Отже, для приготування розкішного десерту під найменуванням « Маркіза » вам знадобляться:
Для тіста
- Маргарин ( 350 гр.) ;
- Жовтки і білки – по 7 шт. ;
- Сметана 3-4 ст. л . ;
- Борошно – 3 склянки;
- Сода і оцет (по 1 ст.л.) ;
- Цукор 2 склянки;
- Волоські горіхи ( 3 ст.л.) , попередньо обсмажені і подрібнені .
Для крему:
- Варене або звичайне згущене молоко ( 2 банки) ;
- 2 ст.л. заварної кави;
- Вершкове масло ( 450 гр) ;
- Какао 2 ст.л.
Готуємо тісто
Акуратно відокремте білки від жовтків. За допомогою міксера змішайте жовтки і сметану. Додайте до отриманої суміші соду , погашену оцтом. Далі – додайте розм’якшений маргарин і ще раз гарненько перемішайте.
Тепер прийшла черга додавання борошна . Поступово вимішуйте тісто ( має бути еластичним ) . Замісивши , обгорніть тісто плівкою і приберіть в холодильник на хвилин 30. Горіхи слід обсмажити на сковорідці або в духовці , безе – збити ( збивайте міксером білки).
Готуємо крем
2 столові ложки заварної кави змішайте з вершковим маслом ( розм’якшеним ) , згущеним молоком ( вареним або звичайним ) і какао. Важливо , щоб усі інгредієнти що змішуються мали кімнатну температуру , інакше крем може згорнутися або потекти . Поки випікаються коржі , готовий крем слід поставити в холодильник.
Заключні етапи
Тепер дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 10 частин. З однієї частини скачайте кульку і розкачайте його . Можете робити це прямо на деко. Кожен з кульок і буде майбутнім коржем для торта. Перед запіканням пласт тіста змащуйте безе і посипайте смаженими і подрібненими горіхами. Коли всі коржі будуть приготовані , дайте їм трохи охолонути і послідовно змастіть кожен з них кремом. Зверху посипайте подрібненими горіхами .
Приємного Вам чаювання!
Leave a Reply