Грильяж в домашніх умовах

» » Грильяж в домашніх умовах
Грильяж в домашніх умовах

Грильяж це десерт , улюблений багатьма ласунами , але замість того , щоб купляти  його в магазинах , можна приготувати його самостійно у себе на кухні. Грильяж в домашніх умовах ви зможете приготувати без особливих зусиль , адже до складу грильяжу входять , горіхи і фруктовий або цукровий сироп. Ось і всі ключові інгредієнти для приготування смачного десерту. І так , приступимо .

Для того щоб приготувати грильяж в домашніх умовах вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • горіхова суміш (волоські , мигдаль , кеш’ю , фундук і т.д.) – 300 – 400 грам ,
  • мед ( рідкий) – 150 грам ,
  • цукровий пісок – 150 грам ,
  • вершки ( жирні) – 50 мл . ,
  • гіркий шоколад – 150 грам ,
  • коньяк або амаретто – 2 – 3 ст. ложки.

Правильне приготування грильяжу в домашніх умовах

Для початку потрібно подрібнити горіхи , подрібнюємо їх за допомогою ножа або блендера , але не перестарайтеся , у вас повинна бути горіхова крихта , але не мука!

Тепер готуємо солодкий сироп. Для цього в сотейник перекладаємо мед і додаємо цукровий пісок , розчиняємо все на самому повільному вогні до однорідної маси , не перестаючи помішувати , доводимо масу до загустіння і тут же знімаємо з вогню.

Потім злегка охолоджуємо сироп і після додаємо в нього подрібнені горіхи , ретельно перемішуємо масу.

З отриманої горіхової маси потрібно виліпити цукерки , вони можуть бути круглими або прямокутними , одним словом , все залежить від вашої фантазії. Також ви можете використовувати спеціальні формочки для цукерок , які можна придбати в будь-якому магазині , де є аксесуари для кухні.

Потім відправляємо цукерки в холодильник для застигання хвилин на 30 – 45.

У цей час приготуємо шоколадну помадку , якою будемо политий грильяж . Для цього в сотейник перекладаємо поламаний на дрібні шматочки шоколад. Розтоплюємо його на водяній бані. Після додаємо вершки і коньяк або амаретто , що додасть приємний аромат цукеркам . Все перемішуємо і знімаємо з водяної бані .

Потім виймаємо з холодильника застиглі цукерки і по черзі опускаємо в шоколадно- вершкову помадку . Після перекладаємо грильяж на тарілку і залишаємо до повного застигання шоколаду. За бажанням можете посипати ще застиглі цукерки кокосовою стружкою.

Грильяж в домашніх умовах

Приємного вам чаювання!

Грильяж в домашніх умовах обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика