Густе варення з полуниці

» » Густе варення з полуниці
Густе варення з полуниці

Якщо ви любите пекти торти, пироги, рулети, кекси та іншу домашню випічку з ягідними начинками взимку, то вам потрібен смачний рецепт густого полуничного варення. Найсмачніше виходить, звичайно ж, зі своїх ягід полуниці, а й з покупних теж варто спробувати. І зварити цей продукт потрібно такої консистенції, щоб намазав на хліб, густе полуничне варення у вас не розтеклося. Які ж є рецепти, способи, а найголовніше, секрети приготування ?.

Густе варення з полуниці

Як зварити густе варення з полуниці на зиму

У цьому рецепті полуничне варення ми будемо закочувати в простерилізовані банки. А для того, щоб варення через його густоту не зацукрувалося, додамо лимон.

Інгредієнти:

  • 2 кг свіжої стиглої полуниці
  • 1,5 кг цукру
  • 1/2 лимона

Варимо:

1. Полуницю переберіть, промийте, видаліть плодоніжки і тільки після цього зважте. Перекладіть в емальовану каструлю, засипте цукром і залишіть на 6 годин, можна на ніч, в холодильнику. Ягоди пустять сік, а цукор залишиться внизу.

2. Поставте на вогонь і нагрівайте, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться, і вміст не почне кипіти.

3. Через 10 хвилин після закипання виловіть всі ягоди шумівкою в окрему тарілку. І з відкритою кришкою уварюйте сироп 1 годину.

4. Дрібно наріжте половинку вимитого лимона разом з цедрою і додайте в сироп. Варіть ще годину на повільному вогні. За цей час він повинен зменшитися в об’ємі вдвічі.

5. Додайте полуницю і кип’ятіть ще 1 годину. Ви помітите, що ягоди в сиропі вже не тонуть, а плавають на поверхні. Полуничне варення виходить таким густим, як потрібно.

6. Простерилизуйте 3 півлітрові баночки з кришками, розлийте гаряче варення і закатайте кришками. Переверніть догори дном на 15 хвилин і поставте знову на дно. Остигнувше варення приберіть в прохолодне темне місце на зиму ..

Густе варення з полуниці

Приготування густого полуничного варення

У цьому рецепті з полуниці, засипаній цукром, зливається весь сік. З нього додатково можна приготувати інший смачний десерт – желе, кисіль, йогурт, різні напої, заморозити на зиму.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 2 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Полуницю перекладіть в емальовану каструлю. Засипте цукром на кілька годин. У цей час потрібно ложкою збирати сік в інший посуд. Він нам для варення не знадобиться.

2. Ще через пару годин поставте полуницю на вогонь. Після закипання варіть приблизно годину, знімаючи пінку.

3. Простерилизуйте банки, вам знадобиться дві півлітрові, і далі дотримуйтесь попереднього рецепту.

Густе варення з полуниці

Густе полуничне варення в мультиварці

І самий незвичайний рецепт полуничного варення – в мультиварці. Коли це диво техніки з’являється на вашій кухні, в ньому хочеться робити абсолютно все, навіть варення, яке виходить з ціленькими ягодами ..

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1 кг цукрового піску

Загущувач – 20 г

Як приготувати:

1. Промийте ягоди полуниці і засипте цукром на 3-4 години, щоб ягоди дали сік. Покладіть їх в чашу мультиварки.

2. Закрийте кришку і увімкніть режим «Тушкування» на 1 годину.

3. За дві хвилини до закінчення варіння всипте загущувач і добре перемішайте.

4. Розкласти по банкам і закатати ..

Густе варення з полуниці

Смачного!

Густе варення з полуниці обновлено: Червень 2, 2016 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика