Двоколірний сирний торт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Двухцветный творожный торт 19

Легкий сирний торт без випічки з додаванням ягід.

Найніжніший сирний торт з яскравим ягідним смаком і ароматом, такий торт нікого не залишить байдужим. Я використовувала ягоди чорної смородини, можна використовувати інші ягоди за своїм смаком. Бажано, щоб ягоди були не надто кислі і не водянисті (наприклад, ще підійде чорниця).
Для приготування торта я використовувала однорідний сир 9% і сметану 20%. Якщо ви використовуєте не однорідні сир, попередньо протріть його через сито або невеликий друшляк.

Інгредієнти:
основа:

  • 200 г печива (типу Ювілейного)
  • 100 г масла

начинка:

  • 400 г сиру
  • 400 г сметани
  • 150 г цукру
  • 2 пакетики желатину (по 10 г)
  • 200 г ягід (чорної смородини, чорниці)

0
Приготування:
01
Печиво подрібнити в крихту в комбайні або блендері.
02


Влити розтоплене масло, добре перемішати.
03
Підготувати роз’ємну форму для торта (у мене форма 22 см в діаметрі).
Покласти на дно форми лист пергаментного паперу, защепнути борту форми, зафіксувавши папір. Це потрібно для легкого зняття готового торта.
04
Викласти у форму крихти печива, щільно утрамбувати руками по дну.
Поставити форму в холодильник на час приготування начинки.
05
Желатин залити 150 мл води і залишити для набухання на 10 хвилин (або на час, вказаний на упаковці).
Потім поставити желатин на маленький вогонь, підігріти приблизно до 40-50 градусів.
Перемішати, желатин повинен повністю розчинитися. Остудити.
06
Ягоди розморозити, подрібнити в комбайні або блендері.
07
Отриману масу протерти через дрібний друшляк. Якщо використовуєте чорну смородину, додайте пару ложок води, щоб маса легше протиралася.
08
Сир, сметану, цукор покласти в ємність.
09
Збити до однорідності.
На смак повинен вийде повністю однорідний крем без крупинок сиру і цукру.
10
Третю частину сирної маси відкласти в іншу ємність, додати ягідне пюре і додатково 2 ст.л. цукру (якщо ягоди зовсім кислі, цукор можна не додавати). Збити.
11
Застиглий желатин розділити на дві рівні частини.
У ягідну сирну масу, при одночасному збиванні, влити половину желатину, збити ще протягом хвилини.
12
Точно також додати другу половину желатину в білу сирну масу (попередньо помити віночок, щоб не забарвити масу).
13
Дістати форму з холодильника.
Налити рівно в центр форми 5 ст.л. білої маси.
14
Зверху знову точно в центр 5 ст.л. ягідної маси.
15
Таким чином, по черзі, вилити обидві сирні суміші у форму.
Вони будуть розпливатися і самі заповнять форму.
16
Зверху для краси провести зубочисткою від центру до країв, як на фото.
Поставити торт в холодильник на 4-5 годин або на ніч, до повного застигання.
17
Щоб зняти бортик рознімної форми, без пошкодження країв торта, раджу використовувати звичайний фен. Рівномірно прогріти феном бортик зовні протягом хвилини, потім акуратно розстебнути форму.
Торт перетягнути на папері на велику тарілку або дошку, потім акуратно витягнути папір під торта.
f304-tvorojnyj-tort
Сирний торт виходить приємного бузкового кольору і ніжного ягідного смаку.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.