Двоколірний сирний торт

» » Двоколірний сирний торт
Двоколірний сирний торт

Легкий сирний торт без випічки з додаванням ягід.

Найніжніший сирний торт з яскравим ягідним смаком і ароматом, такий торт нікого не залишить байдужим. Я використовувала ягоди чорної смородини, можна використовувати інші ягоди за своїм смаком. Бажано, щоб ягоди були не надто кислі і не водянисті (наприклад, ще підійде чорниця).
Для приготування торта я використовувала однорідний сир 9% і сметану 20%. Якщо ви використовуєте не однорідні сир, попередньо протріть його через сито або невеликий друшляк.

Інгредієнти:
основа:

  • 200 г печива (типу Ювілейного)
  • 100 г масла

начинка:

  • 400 г сиру
  • 400 г сметани
  • 150 г цукру
  • 2 пакетики желатину (по 10 г)
  • 200 г ягід (чорної смородини, чорниці)

Двоколірний сирний торт
Приготування:
Двоколірний сирний торт
Печиво подрібнити в крихту в комбайні або блендері.
Двоколірний сирний торт
Влити розтоплене масло, добре перемішати.
Двоколірний сирний торт
Підготувати роз’ємну форму для торта (у мене форма 22 см в діаметрі).
Покласти на дно форми лист пергаментного паперу, защепнути борту форми, зафіксувавши папір. Це потрібно для легкого зняття готового торта.
Двоколірний сирний торт
Викласти у форму крихти печива, щільно утрамбувати руками по дну.
Поставити форму в холодильник на час приготування начинки.
Двоколірний сирний торт
Желатин залити 150 мл води і залишити для набухання на 10 хвилин (або на час, вказаний на упаковці).
Потім поставити желатин на маленький вогонь, підігріти приблизно до 40-50 градусів.
Перемішати, желатин повинен повністю розчинитися. Остудити.
Двоколірний сирний торт
Ягоди розморозити, подрібнити в комбайні або блендері.
Двоколірний сирний торт
Отриману масу протерти через дрібний друшляк. Якщо використовуєте чорну смородину, додайте пару ложок води, щоб маса легше протиралася.
Двоколірний сирний торт
Сир, сметану, цукор покласти в ємність.
Двоколірний сирний торт
Збити до однорідності.
На смак повинен вийде повністю однорідний крем без крупинок сиру і цукру.
Двоколірний сирний торт
Третю частину сирної маси відкласти в іншу ємність, додати ягідне пюре і додатково 2 ст.л. цукру (якщо ягоди зовсім кислі, цукор можна не додавати). Збити.
Двоколірний сирний торт
Застиглий желатин розділити на дві рівні частини.
У ягідну сирну масу, при одночасному збиванні, влити половину желатину, збити ще протягом хвилини.
Двоколірний сирний торт
Точно також додати другу половину желатину в білу сирну масу (попередньо помити віночок, щоб не забарвити масу).
Двоколірний сирний торт
Дістати форму з холодильника.
Налити рівно в центр форми 5 ст.л. білої маси.
Двоколірний сирний торт
Зверху знову точно в центр 5 ст.л. ягідної маси.
Двоколірний сирний торт
Таким чином, по черзі, вилити обидві сирні суміші у форму.
Вони будуть розпливатися і самі заповнять форму.
Двоколірний сирний торт
Зверху для краси провести зубочисткою від центру до країв, як на фото.
Поставити торт в холодильник на 4-5 годин або на ніч, до повного застигання.
Двоколірний сирний торт
Щоб зняти бортик рознімної форми, без пошкодження країв торта, раджу використовувати звичайний фен. Рівномірно прогріти феном бортик зовні протягом хвилини, потім акуратно розстебнути форму.
Торт перетягнути на папері на велику тарілку або дошку, потім акуратно витягнути папір під торта.
Двоколірний сирний торт
Сирний торт виходить приємного бузкового кольору і ніжного ягідного смаку.
Приємного апетиту!

Двоколірний сирний торт обновлено: Січень 21, 2017 автором: Ириша
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика